Cum poţi să-ţi pierzi minţile atunci când faci dragoste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atingerea orgasmului în timpul unui act sexual poate  determina probleme de memorie
Atingerea orgasmului în timpul unui act sexual poate determina probleme de memorie

Relaţiile sexuale nu au menirea doar de a vă duce în al noulea cer, ci pot cauza şi pierderi de memorie, avertizează specialiştii, citaţi de livescience.com. Amnezia globală tranzitorie este o boală rară, care afectează anual trei-cinci persoane din 100.000.

De multe ori, ea apare după o partidă de sex şi se manifestă prin pierderea bruscă a memoriei, însă nu definitiv, ci temporar. De regulă, amintirile revin în doar câteva ore. Cu această problemă s-a confruntat şi o americancă în vârstă de 54 de ani. Ea s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Georgetown University (Washington, SUA) pentru că nu-şi putea aminti ce a făcut în ultimele 24 de ore.

Nici activităţile recente nu îi erau foarte clare în minte. Femeia şi-a dat seama că problemele au apărut chiar după ce a făcut dragoste cu soţul ei, cu o oră în urmă. „Afecţiunea a alarmat-o foarte mult pe pacientă, dar nu se pune problema unui infarct sau despre un eveniment care să afecteze creierul. Este posibil să fie ceva benign", a spus neurologul Sebastian Ameriso, medic la spitalul unde a ajuns femeia.

O dată în viaţă

Pierderea memoriei din cauza sexului se poate întâmpla doar o dată în viaţă, lămuresc specialiştii. Cel mai probabil, acest lucru se întâmplă la persoanele cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani. Amnezia globală tranzitorie este resimtiţă de oameni prin prisma faptului că aceştia nu-şi pot forma noi amintiri, dar nu le mai au nici pe cele vechi.

Medicii de la spitalul din Washington au analizat creierul pacientei şi nu au găsit nicio anomalie. De aici, au ajuns la concluzia că problemele nu se formează la nivelul creierului, ci al gâtului. Un studiu efectuat în 2010 susţine explicaţia medicilor şi demonstrează că insuficienţa valvelor din vena jugulară este responsabilă de pierderea memoriei. Mai exact, starea de amnezie se instalează din cauza presiunii ridicate de la nivelul abdomenului, care opune rezistenţă pentru circulaţia sângelui. Acest lucru afectează zona din creier responsabilă cu formarea memoriei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite