GALERIE FOTO Cum arată o explozie nucleară după o nanosecundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia avea un diametru de 30 de metri şi o temperatură mai mare de trei ori decât cea a Soarelui
Explozia avea un diametru de 30 de metri şi o temperatură mai mare de trei ori decât cea a Soarelui

Un blog numit "Damn Interesting" a publicat în premieră imagini cu clipele de după o explozie nucleară. Imaginea a fost realizată în anii '50 şi este prima de acest fel din acea perioadă, când cercetătorii încercau să găsească o cameră foto destul de performantă pentru a imortaliza explozia imediat după ce a fost declanşată.

Imaginile au fost realizate în timpul testelor Tumbler-Snapper din 1952 şi au fost luate de către o cameră specială numită „Rapatronic". Aparatul foto a fost amplasat la 11,2 kilometri de explozie şi a capturat imaginile la mai puţin de o secundă. Mai exact a 10-a milioana parte dintr-o secundă. Expunerea folosită a fost de 10 nanosecunde, scrie presa britanică.

În momentul imaginii, bila nucleară avea un diametru de 30 de metri şi temperatura era de trei ori mai mare decât cea a Soarelui.

Imagini luate de camera Rapatronic la mai multe explozii nucleare

Vezi o galerie foto cu mai multe fotografii realizate cu camera Rapatronic

Practic, imaginea a fost realizată utilizând 10 camere care ţinteau spre explozie, iar dispozitivul special de declanşare a reuşit să oprească obiectivul destul de rapid pentru a prinde această imagine.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite