Cum ar putea încălca legea utilizatorii reţelei sociale Pinterest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai populare reţele sociale ale începutului de an, Pinterest, ar putea transforma utilizatorii în mici „infractori" la adresa drepturilor de autor, din cauza imaginilor postate pe site.

O avocată din Statele Unite ale Americii, Kirsten, şi-ar fi şters contul după ce a realizat că ar putea încălca legea, folosind site-ul unde posta şi redistribuia fotografii găsite pe alte platforme. Potrivit „Business Insider", dacă utilizatorii reproduc imagini care se află sub copyright ar putea încălca legislaţia din unele ţări.

De asemenea, regulile site-ului exonerează Pinterest de orice responsabilitate, utilizatorii fiind cei care trebuie să aibă grijă ce postează. Kirsten a declarat pentru site-ul mai sus menţionat că „Imediat m-am gândit la frumoasele imagini pe care le-am postat pe profilul meu de pe un alt site şi, deşi am dat numele fotografului, nu m-am putut gândi la o modalitate prin care aş putea justifica faptul că deţin acele poze sau am o licenţă pentru ele, consimţământul sau orice fel de acord din partea fotografului".

Cum creşte Pinterest

Pinterest este una dintre cele mai populare platforme sociale din ultimele luni, având o ascensiune fulminantă de la începutul anului. Pinterest are 12 milioane de vizitatori unici şi a ajuns cel mai rapid din istorie la această cifră. Momentan, reţeaua care se bazează pe repostarea de fotografii, chestiune asemănătoare cu Tumblr, are o creştere constantă de 68%.

Site-ul este în continuare accesibil doar pe baza unei invitaţii din partea unui utilizator sau a unei cereri făcute către Pinterest. A fost descris ca versiunea vizuală a Twitter. De asemenea, un avantaj este autentificarea prin Facebook şi faptul că funcţionează ca o aplicaţie în cadrul Timeline-ului de pe cea mai mare reţea socială din lume.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite