Cum a reușit să piardă NASA laptopuri cu planurile Stației Spațiale Internaționale și bucăți de rocă lunară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția Spațială Americană, NASA, a recunoscut un lucru extrem de periculos pentru securitatea misiunilor sale spațiale: un computer aparținând agenției a fost furat anul treuct. În memoria acestuia erau planurile de control și manevre a Stației Spațiale Internaționale.

Un reprezentant NASA, Paul K Martin, a declarat Congresului SUA că laptopul este unul dintre cele 48 de dispozitive aparținând Agenției care au fost pierdute sau furate între aprilie 2009 și aprilie 2011, scrie presa britanică.

În raportul scris se spune „În martie 2011 furtul unui computer criptat al NASA a dus la pierderea algoritmilor de comandă și control a Stației Spațiale Internaționale. Alte computere furate conțineau date sensibile despre programele Constellation și Orion".

Potrivit declarațiilor lui Martin, 5.408 indidente de securitate digitală au fost raportate între 2010 și 2011, printre acestea fiind programe cu probleme instalate pe calculatoarele NASA sau persoane neautorizate care au accesat fișiere.

În plus, atacurile informatice și furturile de aparatură sunt ceva minor pe lângă unele incidente întâmplate în 1970, când 500 de bucăți de rocă lunară, meteoriți, comete și alte materiale spațiale au fost furate sau pur și simplu pierdute. Auditul a descoperit că NASA nu ține o evidență prea bună a bucăților de material din spațiu, unii cercetători luând acasă bucăți de Lună pentru a le studia, dar au ales să le păstreze ca suvenir în loc să le returneze.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite