Cum a înfuriat autorităţile americane un simplu mesaj pe Twitter al unei adolescente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul statului american Kansas este în mijlocul unui scandal de cenzură, după ce a reacţionat agresiv la un mesaj scris pe Twitter de o adolescentă.

Emma Sullivan, 18 ani, avea 65 de „followers" (persoane care îi urmăreau mesajele) pe Twitter şi nu avea un cont atât de influent. În timpul unei excursii cu şcoala la Capitolul din Kansas, ca parte a programului „Guvernul Tinerilor" a postat un mesaj pe contul ei pe reţeaua de microblogging. „Tocmai am făcut comentarii răutăcioase despre guvernatorul Brownback şi i-am spus că nu e bun de nimic" („Just made mean comments at gov. Brownback and told him he sucked, in person").

După acest mesaj aparent inofensiv, biroul de relaţii publice al guvernatorului a reacţionat după ce a găsit mesajul şi a contactat organizaţia „Guvernul Tinerilor", exprimându-şi furia faţă de acest mesaj.În plus, a fost contactat şi directorul şcolii la care învaţă fata.

Guvernatorul şi-a moderat discursul


La câteva ore după această reacţie, fata a fost chemată în biroul directorului şi certată timp de o oră, iar apoi obligată să scrie o scrisoare guvernatorului Brownback în care să ofere scuzele sale până ieri.

Scandalul a ajuns la ştirile principale din Statele Unite, povestea fiind urmărită îndeaproape de către CNN. Din acest motiv Inspectoratul Şcolar din Shawnee, Kansas, a reacţionat şi i-a spus fetei că nu trebuie să scrie o astfel de scrisoare.

După acest moment, guvernatorul Brownback şi-a moderat discursul şi reacţia şi a spus că este un susţinător al „libertăţii de gândire" şi a adăugat că „echipa mea a reacţionat prea dur pentru acest mesaj pe Twitter, iar pentru acest lucru îmi cer eu scuze".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite