Crucea Roşie: “Jocurile violente nu respectă Convenţia de la Geneva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un comitet al Crucii Roşii Internaţionale analizează posibilitatea de a aplica Convenţia de la Geneva, pentru crimele de război, la jocurile pe calculator violente. Conform presei britanice, faptul că mii de oameni se omoară online poate fi periculos.

„Deşi se promovează bunele practici umanitare la nivel mondial, există şi o audienţă de 600 de milioane de jucători care ar putea viola legile umanitare internaţionale", au declarat reprezentanţii comitetului.

„Nu se ştie exact cum influenţează jocurile violente comportamentul individual, dar acum este prima oară când membri comitetului discută posibilitatea de a aplica legile internaţionale şi în cazul jocurilor de război foarte realiste", au mai spus cei de la Crucea Roşie.


Conform reprezentanţilor comisiei, ar trebui introdusă o opţiune de „predare" în cazul anumitor jocuri, pentru a se evita posibilitatea de a omorî fără sens, doar pentru dragul jocului.

Producătorul de jocuri Activision a anunţat că anul acesta au fost 62 de miliarde de crime în varianta online a jocului „Call of Duty", printre care 242 de milioane înjunghiaţi din apropiere cu un cuţit.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite