Creierul care se resetează în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jess Lydon a fost diagnosticată cu sindromul Susac
Jess Lydon a fost diagnosticată cu sindromul Susac

O tânără de 19 ani din Marea Britanie suferă de o boală  ciudată şi chinuitoare, care-i „şterge“ toate amintirile la fiecare 24 de ore.

Jess Lydon (19 ani) este prinsă într-o capcană a timpului, pentru că în fiecare dimineaţă se trezeşte fără să aibă vreo amintire despre lucrurile care i s-au întâmplat până în prezent.

„Vinovat" de această situaţie se face sindromul Susac, o tulburare neurologică rară care se manifestă prin „ştergerea" memoriei la fiecare 24 de ore. Tânăra din Coventry (Marea Britanie) este una dintre cele 250 de persoane din întreaga lume care suferă de această boală şi este condamnată să-şi trăiască viaţa fără ca ziua următoare să-şi poată aminti vreun lucru.

Dependentă de mamă

„Nu-mi prea pot aminti ce s-a întâmplat anul trecut. Cu atât mai puţin Crăciunul sau ultima mea zi de naştere, care a avut loc în decembrie. Când mă uit la poze devin confuză. Cu adevărat supărător este că nu-mi aduc aminte nici măcar funeraliile doicii mele, care au avut loc anul trecut", povesteşte Jess. Afecţiunea de care suferă adolescenta este provocată de o inflamaţie la nivelul vaselor de sânge din creier, acest lucru afectând vederea, auzul, echilibrul şi memoria.

Boala i-a influenţat dramatic viaţa tinerei. Povestea de iubire pe care o trăia alături de un băiat s-a destrămat, iar fata a fost nevoită să se mute cu mama sa. Femeia îşi ajută copila să poată face lucruri elementare, cum ar fi să se spele pe cap sau să-şi facă duş.

Nici slujba pe care o are tânăra nu mai este sigură. Ea se teme că va trebui să renunţe pentru că nu-şi poate ţine echilibrul. „Nu pot să merg afară singură. Mi-e frică să nu cad", se plânge Jess. Coşmarul însă nu se opreşte aici. Fata a mai suferit pierderi de vedere, de auz şi dureri severe de cap - toate acestea fiind cauzate de sindromul Susac. Familia susţine că şi personalitatea tinerei a avut de suferit, ea arătând că este o fire mai frustrată şi netemperată. Oricum, cel mai mult o supără faptul că este constant confuză şi are iluzii regulat.

Sindromul Susac este foarte rar întâlnit, însă „atacă" în special femei cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Dacă problema memoriei se poate corecta în cinci ani, pierderile de vedere şi de auz au puţine şanse să fie vindecate.

"Nu-mi prea pot aminti ce s-a întâmplat anul trecut. Cu atât mai puţin Crăciunul sau ultima mea zi de naştere.''
Jess Lydon 19 ani

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite