Crăciunul bărbaţilor, fără vizite şi felicitări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii susţin că, dacă s-ar ocupa de pregătirile de Sărbători, întreaga familie ar fi mai puţin stresată
Bărbaţii susţin că, dacă s-ar ocupa de pregătirile de Sărbători, întreaga familie ar fi mai puţin stresată

Pentru majoritatea femeilor, Crăciunul este o sursă de stres. Mare parte dintre ele aleargă după cadouri şi alte cumpărături, petrec ore în şir în bucătărie pentru a pregăti cât mai multe feluri de mâncare şi prăjituri, şi toate acestea pentru ca Sărbătorile să fie perfecte.

Efortul lor nu ­este ­însă atât de apreciat de partenerii lor. Astfel, o treime dintre bărbaţi consideră că partenerele lor se agită prea mult şi susţin că, dacă ar trebui să se ocupe ei de toate pregătirile, atunci nu ar cheltui atât de mulţi bani şi s-ar stresa mult mai puţin, arată un studiu recent realizat pe 2.000 de bărbaţi din Marea Britanie.

Mai mult decât atât, un sfert dintre ei ar renunţa cu uşurinţă la jumătate din meniul festiv, iar o jumătate nici măcar nu s-ar mai deranja să trimită felicitări de Crăciun familiei şi cunoscuţilor. În plus, 40% din bărbaţi ar anula vizitele la socri. Alte schimbări pe care le-ar face reprezentanţii sexului tare: ar implica mai mult copiii în  activităţile gospodăreşti şi ar cumpăra cadouri deja împachetate, scutind astfel orele pierdute cu decorarea darurilor.

„Este interesant cât de ­mulţi bărbaţi sunt dispuşi să accepte provocarea şi să organizeze Crăciunul după placul lor. Sperăm să-i vedem pe aceştia având iniţiativă. Crăciunul ar putea fi total diferit în multe cămine şi s-ar putea ca acest lucru să fie de bun augur", au declarat reprezentanţii companiei Red Tractor, cei care au comandat studiul.

40% din bărbaţi ar renunţa la vizitele de Crăciun la socri, arată un studiu efectuat în Marea Britanie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite