Crăciunul, distrus de media şi internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omniprezenţa vedetelor pe reţelele sociale şi în presă îi influenţează pe copii. Astfel, ei cred că pe 25 decembrie sărbătorim naşterea lui Simon Cowell.

Rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie arată că cei mici au o percepţie diferită asupra semnificaţiei Crăciunului. Astfel, ei cred că Iisus Hristos s-a născut în Palatul Buckingham, iar unul dintre cei trei magi este întruchipat, în mintea lor, de Prinţul Charles, fiul Reginei Regatului Unit.

Specialiştii consideră că micuţii sunt confuzi atunci când sunt întrebaţi ce reprezintă pentru ei Crăciunul mai ales din cauza influenţelor noilor tehnologii şi de prezenţa tot mai activă a mass-mediei în viaţa lor.

Astfel, 36%  din cei 1.000 de preşcolari cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani au afirmat că nu ştiu a cui zi de naştere este celebrată pe 25 decembrie. Un copil din cinci a răspuns însă că această dată este ziua în care s-a născut Simon Cowell, prezentatorul emisiunii „X Factor", varianta din Marea Britanie. Cu toate că acesta este născut pe 7 octombrie şi nu poate fi comparat din niciun punct de vedere cu Iisus, Simon este privit de copiii din Marea Britanie ca un adevărat Mesia.

Altă întrebare la care micuţii nu au ştiut răspunsul corect este legată de locul de naştere al lui Iisus. 24% dintre cei intervievaţi sunt de părere că Mântuitorul s-a născut în localitatea Essex, deoarece acolo locuiesc cele mai multe personalităţi din showbizul din Regatul Unit. Alţii sunt convinşi că Iisus s-ar fi născut la Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a Familiei Regale britanice. O altă gafă a copiiilor este legată şi de mediul în care cei trei magi au aflat de naşterea lui Iisus.

Peste 30% din copii sunt de părere că aceştia au aflat de naşterea Mântuitorului prin intermediul reţelei sociale Facebook. Dar răspunsurile şocante nu se opresc aici. Micuţii mai sunt de părere că Laponia, locul în care se presupune că ar trăi Moş Crăciun, este de fapt un club de noapte din capitala Marii Britanii.

Copiii Nu-l ştiu pe Rudolf

35% din copii nu ştiu nici cine este Rudolf, în ciuda numeroaselor filme de desene animate sau a cântecelor de Crăciun care-l au ca personaj central pe renul cu nasul roşu. În schimb, micuţii consideră că renii lui Moş Crăciun au nume celebre, precum David Beckham, cel mai cunoscut fotbalist britanic, sau Pippa Middleton (sora Ducesei de Cambridge şi o prezenţă constantă în tabloidele din Regat). Reprezentantul unui magazin din Londra a comentat surprins răspunsurile celor mici, afirmând că nu se aştepta ca o sărbătoare atât de specială precum Crăciunul să creeze atâta confuzie în rândul copiiilor. „Este clar că acest eveniment înseamnă lucruri diferite pentru fiecare familie, dar este de-a dreptul şocant că mai mult de o treime dintre cei mici să nu ştie cine este Rudolph. Aceste rezultate ne arată că mass-media au un efect negativ asupra copiiilor", a spus acesta.

Cine este Simon Cowell

A devenit celebru prin prezenţa lui în juriul unor emisiuni precum „Pop Idol", „X Factor", „Britain's Got Talent" şi „American Idol". În 2010, revista „New Statesman" l-a plasat pe locul 41 în topul celor mai influente personalităţi din lume.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite