Costul unei despărţiri: opt prieteni pierduţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când pune capăt unei relaţii îndelungate de iubire, un adult pierde opt amici apropiaţi.

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că în momentul când terminăm o relaţie pe termen lung, pierdem până la opt prieteni care au legătură cu partenerul.

Acest lucru se întâmplă din cauza greşelilor făcute în timpul relaţiei. Amicii analizează aceste erori, apoi acţionează ca atare.

Oamenii de ştiinţă au arătat că, din cei opt prieteni pe care îi pierdem în acel moment, trei sunt din grupul fostului partener, trei sunt cunoştinţe făcute pe parcursul relaţiei de către cei doi, iar doi sunt prieteni vechi. Aceştia din urmă dispar pentru că au fost neglijaţi în urma relaţiei, arată studiul realizat de site-ul HealBee.com.

Unul din zece oameni care au răspuns la sondajul site-ului au spus că unii prieteni nu au mai vorbit cu ei după ce au avut o despărţire urâtă de partener, iar 27% din respondenţi au stat prea mult timp într-o relaţie, chiar dacă aceasta nu mai mergea, tocmai pentru că se temeau că şi-ar pierde prietenii.

„Atunci când o relaţie se termină urât, este inevitabil ca unii prieteni să renunţe la una dintre cele două persoane implicate în cuplu, mai ales dacă sunt mereu prinşi la mijloc. S-a demonstrat că, în timp ce oamenii se concentrează pe relaţia lor şi sfârşitul ei, prietenii sunt puşi în situaţii delicate. Astfel, ei vor înceta pur şi simplu să mai vorbească cu cei implicaţi în despărţire", a declarat Chad Schofield, fondatorul HealBee.com. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite