Coreea de Sud introduce roboţii gardieni în penitenciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roboţii nu sunt nişte maşinării ameninţătoare, ba chiar sunt simpatici
Roboţii nu sunt nişte maşinării ameninţătoare, ba chiar sunt simpatici

Coreea de Sud se pregăteşte să schimbe imaginea gardienilor de la închisori, prin introducerea unor roboţi care să aibă grijă de prizonieri şi să monitorizeze starea acestora, simţind posibilele conflicte.

Robotul nu arată ameninţător, fiind colorat în alb cu galben, cu o faţă zâmbitoare. Înălţimea maşinăriei va fi de un metru jumătate şi va circula cu ajutorul a patru roţi, scrie publicaţia „Los Angeles Times".

Maşinăria nu se vrea un Terminator, ci mai degrabă un robot prietenos care să monitorizeze atent, cu ajutorul senzorilor, orice activitate suspectă. Astfel, roboţii vor patrula noaptea pe culoarele puşcăriei, senzorii lor putând să identifice dacă un prizonier este rănit sau prizonierii îşi injectează droguri.

„Roboţii nu sunt Terminatori. Ei nu sunt făcuţi să lovească şi să pedepsească prizonierii. Sunt doar ajutoare pentru gardienii umani", a declarat unul din profesorii care au dezvoltat roboţii.

Proiectul este una din încercările sud-coreenilor de a lua faţa Japoniei în lupta pentru supremaţia în tehnologia robotică. Costurile ajung la 864.000 de dolari, iar primii roboţi vor fi introduşi în martie 2012 la închisoarea Pohang.

Sud-coreenii au mai dezvoltat roboţi care funcţionează ca ajutoare: unii au devenit dirijori, alţii păzesc graniţa cu vecinii din Coreea de Nord.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite