Cercetătorii afirmă că dependenţa de internet este un lucru bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii britanici au descoperit că puştii cu vârsta de până la 12 ani se ataşează emoţional de mediul virtual, iar în cazul în care le este interzis accesul la acesta se simt singuri.

Un grup de specialişti în psihologie de la compania de cercetare Intersperience au realizat un sondaj printre britanicii de 8-16 ani pentru a afla cum le-a afectat viaţa accesul la internet. Concluziile au fost surprinzătoare: 49% din cei intervievaţi au declarat că sunt foarte trişti dacă nu au acces la spaţiul virtual. Procentul creşte odată cu vârsta, aşa că peste 60% din adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani au răspuns că sunt trişti dacă nu pot să-şi continue viaţa din mediul virtual, iar 48% din aceştia admit că se simt singuri dacă nu pot naviga pe internet.

Paul Hudson, director general al companiei Inter­sperience, a explicat că această dependenţă de internet a celor mici nu este neapărat un lucru rău, cu toate că, în general, aceasta este percepţia.

„Faptul că puştii sunt ataşaţi de internet este văzut ca fiind un lucru negativ. Nu este deloc aşa, este un lucru normal, mai ales pentru o generaţie care îşi trăieşte cea mai mare parte a vieţii în mediul virtual. Copiii nu dezvoltă probleme de comunicare, chiar dacă petrec mult timp pe internet, pentru că la această vârstă ei interacţionează foarte mult şi cu persoanele din anturaj", a spus acesta, citat de publicaţia britanică „The Daily Telegraph".

iPad-ul, preferatul puştilor

Hudson a adăugat că a le diminua accesul la internet copiilor este ca şi cum i-ai lăsa pe adulţi fără telefoanele mobile. Efectele sunt aceleaşi: se simt singuri şi trişti.

Cercetătorii au mai afirmat că, în urma sondajului, au ajuns la concluzia că majoritatea copiilor sub 12 ani sunt utilizatori avansaţi de internet, 74% din respondenţi se joacă în mediul virtual, iar 65% din copii folosesc conexiunile virtuale pentru a-şi face temele. Potrivit unei alte cercetări, efectuate de compania Digital Futures, o treime dintre cei mici folosesc site-urile web chiar pentru a comercializa diferite lucruri.

Studiul britanicilor de la Intersperience a mai scos la iveală şi faptul că cele mai multe smartphone-uri din familie le au copiii, iar iPad-urile sunt folosite cu preponderenţă tot de cei mici. „Sondajul ne arată că majoritatea copiilor văd internetul ca un loc de joacă, dar, foarte important, ei sunt şi extrem de atenţi la securitatea online", a adăugat Paul Hudson.

"Sondajul ne arată că majoritatea copiilor văd internetul ca un loc de joacă, dar, foarte important, ei sunt şi extrem de atenţi la securitatea online."
Paul Hudson
director Intersperience


Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite