Copiii români primesc cele mai multe mesaje cu tentă sexuală din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în privinţa numărului de copii care primesc sau au primit mesaje cu tentă sexuală prin intermediul internetului, scrie Mediafax.

Potrivit preşedintelui executiv al organizaţiei „Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu, 70% din minori au fost destinatarii unor asemenea mesaje. Statistica a fost oferită cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet.

De asemenea, studiile arată că 62% din părinţii din România nu monitorizează activitatea copilului, procentul fiind mai mare decât cel din Europa: 49%. În plus, doar 4,9% din părinţi ştiu ce mijloace de filtrare sau blocare a conţinuturilor dăunătoare ar putea folosi.
71% din adolescenţii români primesc şi trimit mesaje sexuale

Punctele îngrijorătoare sunt în mai multe domenii. Potrivit unui studiu în cadrul programului Virtual Stages Against Violence, desfăşurat în Germania, Austria, Italia şi România, cele mai multe conturi pe reţelele sociale le au copii români, 41% din acestea fiind nesecurizate, ţara noastră fiind pe ultimul loc, media europeană fiind de 58%.

Studiul mai relevă că 22,7% din adolescenţii români intervievaţi îşi publică adresa, iar 15,9% îşi dau chiar numărul de telefon.

„În ceea ce priveşte primirea sau trimiterea de mesaje sexuale, aproape jumătate dintre adolescenţii austrieci au fost implicaţi în astfel de activităţi, acest procent scade la 35,6% în cazul italienilor, dar creşte îngrijoritor în rândul respondenţilor români la 71%", mai arată cercetarea.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite