Copiii, afectaţi mai uşor de jocurile de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile de noroc sunt o adicţie greu de tratat şi mare consumatoare de bani
Jocurile de noroc sunt o adicţie greu de tratat şi mare consumatoare de bani

Copiii ar putea să dezvolte o dependenţă pentru jocurile de noroc mult mai uşor decât adulţii. Un studiu britanic a arătat că unul din 50 de copii au declarat că sunt dependenţi de jocurile de noroc, cele mai preferate fiind pariurile.

Proporţia scade pe măsură ce vârsta creşte. Pentru cei de peste 16 ani, adicţia se manifestă la unul din 100. În plus, la adulţi proporţia este de 0,9%, scrie presa britanică.

Un purtător de cuvânt la companiei Gamcare, cea care a fost beneficiara studiului, s-a arătat îngrijorat de această descoperire. „Dacă jucătorii încep de tineri, există riscul ca ei să continue şi în timpul vieţii de adult".

Deşi copiii nu au voie să participe la jocuri de noroc, adicţia începe în grupul restrâns de la şcoală sau din anturaj, unde se pariază pe jocuri de fotbal sau alte competiţii sportive. De asemenea, jocurile de cărţi pe bani sunt populare printre cei tineri. O altă problemă ar mai fi şi faptul că site-urile online de jocuri de noroc au un sistem de accest foarte simplu.

„Mulţi dintre jucători au suferit o formă de traumă, abuz sau pur şi simplu o pierdere, care i-a lăsat cu o deficienţă în a-şi exprima sentimentele. Până când cer ajutor specializat, ei vor fi fost jucători şi pariori de foarte mulţi ani. De asemenea, de obicei ei au o rudă apropiată care a fost parior la viaţa sa", au declarat reprezentanţii organizaţiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite