Conversaţia de Messenger de la care a pornit povestea de succes Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta, Facebook ar putea sărbători două evenimente importante: opt ani de la înfiinţarea platformei sociale şi, poate, listarea la bursă.

Facebook are pe lângă valoarea financiară extraordinară şi o valoare socială, având aproximativ 850 de milioane de utilizatori. Jumătate dintre aceştia vizitează reţeaua socială zilnic.

Mark Zuckerberg a creat Facebook în timpul facultăţii, cu ajutorul unor prieteni, dorind să creeze o platformă la Harvard pentru întâlniri şi pentru descoperirea unor posibili parteneri de sex.

Unele dintre conversaţiile iniţiale despre Facebook au fost păstrate din cauza faptului că Zuckerberg a fost implicat în procese cu vraţii Winklevoss, care l-au acuzat că le-a furat ideea iniţială.„Business Insider" a publicat o discuţie pe Messenger cu Adam d'Angelo, cel mai bun prieten al lui Mark din liceu şi cel care urma să devină un manager la Facebook şi cofondatorul reţelei Quora, una dintre cele mai mari platforme de „întrebări şi răspunsuri".

Iată mai jos conversaţia:

Zuckerberg: Aşadar, ştii că lucrez la site-ul ăsta de întâlniri.

Zuckerberg: Mă gândesc cât de similar e cu Facebook

Zuckerberg: Pentru că bănuiesc că vor porni cam în acelaşi timp

Zuckerberg: Asta dacă nu îi dau dracului şi renunţ la site-ul lor, chiar înainte de a le spune că l-am terminat.

D'Angelo: Ha ha

Zuckerberg: Mă gândesc că oamenii nu vor veni pe Facebook dacă ar şti că e pentru întâlniri.

Zuckerberg: Şi cred că oamenii sunt sceptici să intre pe un asemenea site

Zuckerberg: Dar omul care face site-ul ăla o să-l promoveze destul de bine

Zuckerberg: Mă întreb care-ar fi soluţia ideală

Zuckerberg: Cred că şi Facebook va atrage multă lume, doar să nu fie deschis în acelaşi timp cu site-ul de "Dating"

Zuckerberg: Caz în care ambele se vor elimina reciproc şi nimeni nu ar câştiga. Ceva idei? Există vreo posibilitate să le consolidăm pe amândouă?

D'Angelo: Am putea să o transformăm într-o reţea ca Friendster. Haha. Standford are ceva asemănător.

Zuckerberg: Da, m-am gândit să fac asta pentru Facebook. Singurul lucru diferit faţă de a-l lor este că dai like la cererile de întâlnire cu oameni conectaţi la Facebook. Nu faci asta prin sistem.

D'Angelo: Aha...

Zuckerberg: Şi urăsc că fac asta pentru alţi oameni. Urăsc să lucrez în subordinea lor. Mă gândesc să termin „The Facebook" şi să aştept până în ultima zi şi să le spun „uite, al vostru nu e atât de bun, dacă vreţi să intraţi în proiectul meu. Altfel, pot să vă ajut cu al vostru mai târziu". Sau crezi că asta ar fi prea urât?

D'Angelo: Cred că ar trebui să-i abandonezi.

Zuckerberg: Chestia este că au un programator care poate termina proiectul lor şi au bani să bage în publicitate şi alte lucruri. Stai, şi eu am bani. Prietenul meu care vrea să sponsorizeze treaba asta e şeful unei firme de investitii. Aparent, tranzacţinarea din interior nu este ilegală în Brazilia şi este bogat.

D'Angelo: lol

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite