Consumul de produse-fast food, factor de declanșare a depresiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele fast-food sunt asociate unui stil de viață nesănătos FOTO: SHUTTERSTOCK
Produsele fast-food sunt asociate unui stil de viață nesănătos FOTO: SHUTTERSTOCK

Cercetători spanioli au stabilit o asociere clară între consumul de produse fast-food şi riscul de depresie. Ei au observat că persoanele care merg des la astfel de restaurante sunt mult mai expuse riscului de tulburări depresive, în diferite forme.

Nu este neapărat o legătură de la cauză la efect, a arătat cercetarea spaniolilor. Astfel, echipa de la Universităţile din Granada şi Las Palmas (Gran Canaria) nu spune că mâncarea nu prea echilibrată servită la fast-food declanşează în mod automat depresia, relatează Agerpres, citând passionsante.be, însă persoanele care merg des la astfel de restaurante sunt mult mai expuse riscului de depresie.

Pentru a înţelege mai bine această legătură, s-au luat în considerare trei elemente. Mai întâi, amatorii de fast-food sunt şi cei care au, în general, un mod de viaţă mai puţin sănătos, sedentar, de obicei sunt fumătoare, au un ritm de viaţă mai prost structurat. De asemenea, au obiceiuri alimentare dăunătoare și nu consumă în cantități suficiente fructe, legume, peşte şi ulei de măsline.

Al doilea element este că nutrienţii din alimentele „sănătoase", cum ar fi cele asociate regimului mediteranean, ar juca un rol preventiv împotriva depresiei.

Al treilea element este să se stabilească dacă şi în ce măsură produsele fast-food contribuie la dezvoltarea unor tulburări depresive.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite