Cifrele care confirmă bănuielile: nu ne putem dezlipi de email şi reţele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeaua lui Mark Zuckerberg este accesată de majoritatea internauţilor
Reţeaua lui Mark Zuckerberg este accesată de majoritatea internauţilor

Cea mai mare parte a utilizatorilor de internet din lume sunt interconectaţi cu ajutorul email-ului şi al reţelelor sociale, arată un studiu recent, realizat pentru Reuters.

85% din cei conectaţi la internet primesc şi dau mesaje electronice, în timp ce 62% comunică prin intermediul reţelelor sociale, mai ales în Indonezia, Argentina, Rusia şi Africa de Sud.

Deşi Facebook şi alte reţele de socializare populare au fost formate în Statele Unite ale Americii, procentul celor care le accesează de acolo este de 60%, în timp ce Japonia are cea mai mică pondere dintre ţările studiate, 35%.


Cel mai mare procent de utilizatori de internet care folosesc email-ul se află în Ungaria, 94%. Cifra este similară cu cea din Suedia, Belgia, Indonezia, Argentina şi Polonia. Cel mai mic uzaj s-a înregistrat în Arabia Saudită, unde 46% din numărul total de utilizatori de internet folosesc poşta electronică.

Convorbirile telefonice prin intermediul internetului nu sunt încă atât de populare pe cât şi-ar dori specialiştii. Cel mai mic procent s-a înregistrat în SUA şi Japonia, 10%, iar cel mai mare s-a înregistrat în Rusia, 36%.

Managerul cercetării, Keren Gottfried, a declarat că acest sondaj arată modul preferat prin care comunică oamenii. „Există o adevărată interconectare şi o legătură profundă între utilizatori. Nu este vorba doar despre mesaje individuale, ci despre mesaje construite de-a lungul unei comunităţi", a declarat Gottfried.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite