Chinezii îşi lansează televiziune 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul canal de televiziune 3D chinezesc va fi lansat în prima zi a Anului Nou chinezesc, pe 23 ianuarie. Denumit China 3D TV, postul va emite 4-5 ore pe zi, în general filme, emisiuni sportive, spectacole şi desene animate, informează BBC Mundo.

În prezent, canalul este în stadiu experimental şi copiază tehnologia deja utilizată în Japonia, Coreea de Sud sau India.

Imagini tridimensionale

Transmisiile 3D au fost din ce în ce mai numeroase în ultimii ani. Companiile de profil s-au concentrat tot mai mult pe acest segment, iar oferta este destul de bogată.

În Europa mai sunt disponibile opt astfel de canale, de exemplu în Marea Britanie şi Irlanda, Franţa, Germania şi Spania, potrivit Mediafax. Dintre acestea, unele pot fi recepţionate gratuit, fiind necodate. Astfel, cei care au un receptor de satelit şi televizor compatibil 3D cu sistemele folosite de cei care le emit pot vedea aceste televiziuni. 

Primii paşi în România

Dacă la nivel internaţional oferta televiziunilor 3D este tot mai diversificată, la noi canalele 3D sunt încă la început. Clienţii UPS pot vedea şi primul canal exclusiv 3D - High TV dacă aleg opţiunea HD - 3D, după cum a anunţat în luna noiembrie a anului trecut compania de telecomunicaţii. High TV va emite în primul an 400 de ore de conţinut 3D.

 Pe de altă parte, potrivit site-ului antena3.ro, şi compania RCS&RDS testează tehnologia 3D. De altfel , televiziunea muzicală UTV, aflată în portofoliul RCS&RDS, a început să emită experimental în 3D pe platforma IPTV a companiei de telecomunicaţii. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite