Celularele se întrec în viteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul smartphone de la HTC se laudă cu performanţe mai bune decât „vedeta“ iPhone 4S (foto mic dreapta)
Noul smartphone de la HTC se laudă cu performanţe mai bune decât „vedeta“ iPhone 4S (foto mic dreapta)

Prima zi a Târgului de Tehnologie Mobilă de la Barcelona a adus în prim-plan gadgeturi cu procesoare puternice şi camere foto ultrarapide, care depăşesc ca performanţă aparatele foto profesionale.

Prima zi la Târgul de Tehnologie Mobilă de la Barcelona a reprezentat o adevărată sărbătoare pentru pasionaţii de tehnologie. Marii producători şi-au expus ultimele creaţii şi principalele tendinţe: telefoane puternice cu procesoare quad core, camere foto care concurează cu uşurinţă aparatele foto profesionale, dar şi surprize venite din partea unor producători mai mici sau care revin în luptă.

În categoria smartphone-urilor cu procesor cu patru nuclee, HTC şi LG au lansat dispozitive ultraperformante. One X (foto) este un gadget de la HTC cu sistem de operare Ice Cream Sandwich şi care are un procesor Nvidia Tegra 3 cu patru nuclee, plus unul suplimentar pentru activităţile de bază. Pentru a reuşi să ţină pasul cu cerinţele mari ale sistemului, taiwanezii au montat o baterie de 1.800 de miliamperi.

Pe lângă procesor, telefonul are şi o cameră foto de opt megapixeli, dar şi un sistem audio de tip Beats, cunoscut pentru claritate şi calitate. De asemenea, capacitatea de stocare este de 32 GB, fără posibilitatea de a se extinde printr-un card de memorie. 

Samsung a lansat tableta cu stilou

Sud-coreenii de la Samsung au prezentat Note 10.1, varianta mai mare a telefonului-tabletă Galaxy Note. Tableta are un procesor de 1,4 Ghz şi este dotată cu un stilou digital cu ajutorul căruia se pot folosi aplicaţiile de editare foto şi de text. Utilizatorul poate folosi stiloul pentru a desena, acesta fiind sensibil la apăsare, liniile îngroşându-se în funcţie de presiunea aplicată. Tableta are preinstalat programul Adobe Photoshop Touch.

One X

Click pe foto pentru a vedea o scurtă comparaţie între modelele prezentate

Click pe foto pentru a vedea o scurtă comparaţie între modelele prezentate
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite