Cele mai scumpe cadouri, pentru ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadourile de dimensiuni mari îi impresionează pe 10% din cei aflaţi într-o relaţie
Cadourile de dimensiuni mari îi impresionează pe 10% din cei aflaţi într-o relaţie

Bărbaţii cheltuiesc aproximativ 175 de euro pe cadourile pe care le fac partenerelor.

Deşi se spune că gestul contează şi că nu are importanţă preţul unui cadou, ci valoarea sentimentală, unu din zece cupluri se ceartă de Crăciun din cauza darurilor, arată un studiu citat de presa britanică. Potrivit datelor obţinute, se cheltuiesc pe cadourile femeilor cu 50% mai mulţi bani decât pe cele ale bărbaţilor.

Cercetătorii au mai descoperit că reprezentanţii sexului tare se aşteaptă ca partenerele lor să le cumpere daruri în valoare de 168 de euro, dar, de fapt, ele nu cheltuiesc mai mult de 115 euro.

Cuplurile cu experienţă, mai înţelegătoare

Situaţia se inversează când vine vorba de cadourile pe care le primesc ele. Deşi se aşteaptă ca partenerii lor să le cumpere cadouri în valoare de 133 de euro, ei cheltuiesc aproximativ 175 de euro pe obiectele cu care vor să le impresioneze.

Coordonatoarea cercetărilor, Caroline Weaver spune că situaţia este puţin diferită în cazul cuplurilor căsătorite. „Şi cei care sunt într-un mariaj de mult timp au anumite aşteptări de la partenerii lor de viaţă, dar, în cazul lor, chiar dacă sunt puţin dezamăgiţi de daruri, apreciază gestul", e de părere aceasta.

Studiul mai arată că 5% din bărbaţi iau în considerare o despărţire de iubită dacă aceasta le face un cadou total nepotrivit. Cu toate acestea, 41% din cupluri susţin că nu sunt interesate de cât au costat darurile pe care le-au primit. Când vine vorba despre consistenţa sau despre valoarea darurilor, 10% din respondenţi au spus că preferă un cadou mare, iar 11% au recunoscut că vor ceva scump. Cei mai mulţi (40%) îşi doresc însă un cadou care să arate că partenerul îi cunoaşte foarte bine, în timp ce 36% se mulţumesc dacă persoana iubită le demonstrează că-i pasă de relaţie.

Unu din zece intervievaţi au răspuns că un cadou nepotrivit le-ar strica ziua de Crăciun. Femeile sunt cele care îşi arată mai mult dezamăgirea când nu le plac cadourile, 20% din bărbaţi recunoscând că soţiile le-au spus în faţă că nu le place cadoul pe care l-au primit. În schimb, doar 15% din femei au spus că partenerii lor s-au plâns de daruri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite