Cele mai populare site-uri necunoscute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Site-ul ask.com are 53 de milioane de utilizatori unici pe lună
Site-ul ask.com are 53 de milioane de utilizatori unici pe lună

Multe site-uri cu foarte mulţi utilizatori rămân necunoscute, din cauza numelui sau a nişei prea restrânse. Jurnaliştii de la „Business Insider" au selectat 15 site-uri care se regăsesc în topul celor mai vizitate din Statele Unite, dar de care nu au auzit foarte mulţi oameni.

1. City-Data.com

Site-ul este o unealtă foarte bună pentru a afla informaţii demografice despre majoritatea oraşelor din Statele Unite. Pe lângă informaţii punctuale, pe această platformă se pot face şi comparaţii între oraşe, se pot vedea evoluţii în timp, putând fi folosit de specialiştii din anumite domenii. Deşi numele-i este necunoscut, site-ul atrage 11,5 milioane de utilizatori pe lună, mai mult decât popularul serviciu Netflix.

2. Inbox.com

Cele mai cunoscute şi folosite servicii de poştă electronică sunt Gmail, Hotmail sau Yahoo. Cu toate acestea, ele nu oferă mai mult de câţiva gigabytes de memorie. Pe site-ul inbox.com utilizatorii primesc 30 GB spaţiu de stocare gratuit şi atrage 12 milioane de utilizatori pe lună.

3. ChaCha.com

Site-ul cu nume de telefon atrage 12 milioane de utilizatori pe lună şi se bazează pe un sistem de inteligenţă colectivă. Astfel, utilizatorii pun întrebări şi ceilalţi îi răspund. Din 12 milioane de utilizatori, unul trebuie să aibă un răspuns corect.

4. Evite.com

Platforma permite celor 12,5 milioane de utilizatori să creeze felicitări electronice pe care le pot trimite prietenilor pe mail. O alternativă mai ieftină decât cele de hârtie. Site-ul este mai popular decât BestBuy sau MTV.

5. CoolMath-Games.com

Designul nu este avantajul principal al platformei. A fost deschis în anii'90 şi nu şi-a schimbat aspectul de atunci, având o formă simplă şi fără pretenţii. Cu toate acestea, varietatea jocurilor logice şi care provoacă utilizatorii atrage 13 milioane de jucători pe lună.

6. Squidoo.com

Este un site despre aproape orice. Subiectele de discuţie sunt diverse: reţete, idei de cadouri, călătorii, sistemul educaţional. Tot ce se poate discuta devine un subiect, iar articolele sunt supuse criticilor comentatorilor. În fiecare lună are 14,5 milioane de vizitatori.

7. MetroLyrics.com

Vremea când versurile melodiilor se scriau în carneţele, punând pauză la casetofon încontinuu, până când aceasta era practic distrusă au dispărut. Pe internet sunt nenumărate site-uri de versuri, dar cel mai popular este MetroLyrics, cu 14,5 milioane de vizitatori unici pe lună.

8. HubPages.com

Este platforma experţiilor amatori. Dacă cineva se pricepe la ceva este invitat pe site şi îşi împărtăşeşte înţelepciunea cu ceilalţi. Unii ştiu să facă siropuri, tablete electronice sau aparate inovatoare, alţii doar băuturi şi cocktail-uri. În fiecare lună 15 milioane de utilizatori îi trec pragul, mai mult decât MySpace sau cnet.com.

9. Legacy.com

În Statele Unite epitafurile sunt la modă şi apar în toate ziarele. Site-ul acesta are o colecţie de epitafuri şi articole dedicate personalităţilor care au murit şi poate fi folosit pentru a afla câte ceva despre oameni care nu ne-au atras atenţia decât după moartea lor. 16 milioane de utilizatori verifică site-ul zilnic.

10. DailyMotion.com

Poate YouTube este cel mai popular site care oferă servicii video, dar noul design a provocat nemulţumirea utilizatorilor. Acest site este una din alternativele viabile la platforma deţinută de Google, având cam acelaşi conţinut, dar mai puţină popularitate. 17 milioane de utilizatori verifică site-ul în fiecare lună.

11. Wikia.com

Din nou o alternativă, de data aceasta la Wikipedia. Pe Wikia cei 18 milioane de utilizatori pot crea pagini despre orice, care sunt apoi revizuite de cititori. Popularitatea sa este mai mare decât cea a site-ului oficial Apple.

12. Manta.com

Este o platformă globală pentru înregistrarea firmelor şi prezentarea profilului. Un fel de LinkedIn pentru firme. 23 de milioane de persoane verifică în fiecare lună profilurile companiei.

13. Reference.com

Este probabil cel mai bun site realizat de amatori pentru verificarea sensului unui cuvânt în limba engleză, iar 28 de milioane de unici se bazează pe această platformă.

14. Go.com

Platforma este deţinută de către Disney este un motor de căutare mai puţin popular, dar care atrage 29 de de milioane de unici pe lună.

15. Ask.com

Nu este un nume total necunoscut pe internet, dar traficul site-ului este surprinzător de mare. Popularitatea sa a scăzut odată cu dezvoltarea Wikipedia, Google şi a altor enciclopedii şi motoare de căutare. Cu toate acestea are un trafic mai mare decât „The New York Times", 53 de milioane de utilizatori.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite