Cele mai ciudate boli din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enciclopediile medicale sunt pline de afecţiuni care mai de care mai ciudate. Unele dintre ele ar putea părea o minciună, dar sunt oameni care nu pot trăi liniştiţi din cauza lor.

Iată lista celor mai ciudate boli din lume, realizată de site-ul oddee.com:

Sexsomnia

Este o boală care se manifestă prin acte sexuale în timpul somnului. A fost catalogată drept una dintre multele afecţiuni ale somnului, printre care se mai află şi mersul prin somn sau vorbitul. Este un sindrom nou, fiind identificată abia în 2003 şi a fost acceptată ca apărare în cazul unor acuze de viol.

Sindromul mirosului de peşte

Numele ştiinţific este de trimethylaminuria şi este o boală a metabolismului care afectează producerea unei anumite enzime. Deoarece corpul nu poate să o elimine, aceasta se adună şi iese prin transpiraţie, urină şi respiraţie, cauzând un miros al corpului asemănător celui al peştelui.

Sindromul capului care explodează

Se manifesta tot în timpul somnului, iar pacienţii aud zgomote mari, sunete ca de explozie, totul întâmplându-se în capul acestora. Deşi nu afectează fizic o persoană, boala dezvoltă frica şi anxietatea în mintea cuiva.

Sindromul accentului străin

E o problemă a discursului şi este cauzată de probleme ale creierului sau traume mai vechi. Foreign accent syndrome face bolnavii să vorbeasă având un accent ciudat sau chiar în limbi străine. Boala apare la doi ani după un accident şi este incurabilă.

Sindromul cadavrului ambulant

Poate fi o problemă mai ales pentru persoanele din apropierea bolnavilor, deoarece aceştia se cred morţi, cred că nu există sau că putrezesc. De asemenea, unii consideră că şi-au pierdut organele interne. Acţiunea bolii este intermitentă şi poate fi o variaţie a schizofreniei.

Sindromul Moebius

Apare încă de la naştere, iar persoanele afectate de această condiţie nu pot să-şi mişte faţa şi ochii dintr-o parte într-alta. Aproximativ 30% din copiii diagnosticaţi cu Moebius pot fi încadraţi şi ca bolnavi de autism.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite