Cel mai uşor notebook din lume, lansat de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai subţire laptop
Cel mai subţire laptop

Produs de compania Evolio, laptopul ultrasubţire U9 are un ecran de 11,6 inci şi cântăreşte mai puţin de un kilogram.

Cel mai uşor şi cel mai subţire laptop din lume se găseşte de săptămâna aceasta în magazinele specializate. U9, creat de românii de la Evolio, are o grosime de numai 19 milimetri şi o greutate de doar 985 de grame. Unul dintre punctele forte ale ultrabookului este ecranul de tip Super LED, cu diagonala de 29,5 centimetri, respectiv 11,6 inci.

Ecranul are un contrast şi o luminozitate superioară notebookurilor clasice şi, în plus, reflectă extrem de puţin lumina solară şi pe cea ambientală. Ultraportabilul U9 are performanţe notabile şi la capitolul fiabilitate. Datorită consumului redus de energie, acesta are o autonomie de funcţionare de 4 până la 5 ore.

Silenţios şi polivalent

În plus, U9 încorporează cel mai nou procesor Dual Core 1,6 GHz - Cedarview - procesorul Intel cu cea mai mică amprentă termică. Din acest motiv, notebookul nu necesită ventilator şi nu emite zgomot. În ceea ce priveşte memoria RAM, aceasta este de 2GB, iar Hard-disk-ul de tip SSD vine în două variante: de 64 sau de 128 GB. De asemenea, notebookul ­Evolio este echipat cu noua tehnologie de accelerare grafică „Intel PowerVR Core", ­ceea ce permite rularea ­cursivă a tuturor formatelor video Full HD.

Micuţul U9 este dotat atât cu interfaţă HDMI, cât şi cu port pentru monitor VGA, ceea ce conferă avantajul conectării la orice televizor, display sau proiector extern. Pe lângă aceste accesorii, gadgetul oferă o rezoluţie de 1.366 x 768 pixeli şi dispune şi de o cameră video integrată de 1,3 megapixeli. În plus, are conexiune USB, HDMI, Bluetooth şi WiFi.

Preţ accesibil

Produsul se poate achiziţiona deocamdată din reţeaua de retail Altex, dar şi din cele mai importante magazine on-line. Preţurile pentru U9 încep de la 1.799 lei, cu TVA inclusă. Iniţial, reprezentanţii Evolio au anunţat, în octombrie anul trecut, că lansarea ultraportabilului va avea loc în luna decembrie 2011, dar a fost amânată pentru ca toate detaliile să fie bine puse la punct.

Înfiinţat în 2007, Evolio este unul dintre cele mai importante branduri româneşti de produse IT&C. Evolio comercializează produse GPS, netbookuri, produse de comunicaţii fixe şi mobile, produse multimedia şi accesorii.

1.799 de lei este preţul de pornire al ultrabookului românesc U9.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite