Cel mai tânăr europarlamentar, pirata Amelia Andersdotter: „Furnizorii de internet vor deveni platforme online de distribuţie de fişiere după ACTA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amelia Andersdotter este cel mai tânăr membru al Parlamentului European şi reprezintă Partidul Piraţilor. Tânăra pirată care locuieşte la Bucureşti se declară o adversară a tratatului ACTA, dar vorbeşte cu maturitate şi nu cu radicalitate despre problemele care ar putea apărea pe viitor din cauza implementării acestuia.

„ACTA a trecut prin toate etapele posibile ale atenţiei instituţionale. Între 2007 şi 2010, singurele persoane care au avut acces şi influenţă asupra conţinutului au fost reprezentanți din domeniul industriei drepturilor de autor. În acel moment, un număr de „schiţe" s-au scurs, făcând imposibil pentru negociatori să se protejeze împotriva criticilor din alte industrii, cum ar fi telecomunicaţiile, sau societatea civilă. Acum, că acordul este public, multe guverne își exprimă nemulțumirea față de textul său", a declarat Andersdotter pentru „Adevărul".

Europarlamentarul vorbeşte cu îngrijorare despre faptul că influenţa Comisiei Europene este una negativă asupra procesului legislativ, aceasta neavând voie să renegocieze legile europene. „Conform unui studiu realizat pentru Parlamentul European anul trecut, o semnare a acordului ar însemna că statele membre şi Parlamentul European acceptă ca reprezentanţii Comisiei Europene să fie liberi să negocieze.

ACTA împinge actualele graniţe ale cooperării vamale europene, iar Comisia nu are voie, formal, să renegocieze legile europene folosindu-se de acordurile de comerţ internaţional. Aşadar, alegerea este dacă trecem sau nu cu vederea faptul că Comisia Europeană eludează procedurile legislative normale".

Marile puteri mondiale emergente, ignorate

Amelia Andersdotter îşi arată îngrijorarea asupra faptului că India şi China nu au participat la negocieri, iar acest lucru a atras nemulţumirea acestor două mari puteri. "Aceste state nu sunt de acord cu aria de aplicablitate a acordului, conţinutul, şi cu faptul că li s-a refuzat orice influenţă în negocieri. Aşadar, avem de ales dacă ne prezentăm ca o Uniune care face, fără scrupule, lucruri pe la spatele partenerilor noştri tradiţionali de comerţ sau nu".

Furnizorii de internet devin platforme de conţinut

Foarte mulţi s-au arătat îngrijoraţi din cauza faptului că furnizorii de internet vor putea fi controlaţi cu uşurinţă, iar la rândul lor aceştia vor putea să ia măsuri punitive împotriva utilizatorilor, prin reducerea vitezei de internet.

Tânăra pirată susţine că în momentul de faţă „avem un singur internet, un loc dinamic care se bazează pe interacţiuni transfrontaliere comerciale şi non-comerciale. Impunerea de măsuri de autoreglementare pentru platformele online şi furnizorii de servicii de internet va duce la o armonizare către cel mai mic numitor comun în privinţa materialului permis şi a diferenţelor în funcţie de ţară.

În primul rând, pentru că tot ce nu este permis într-o jurisdicţie va fi retras de pe platformele din toate jurisdicţiile, impactul fiind unul similar opririi MegaUpload de acum două săptămâni. În al doilea rând, furnizorii vor combina pachetele lor de servicii cu platforme online de distribuţie: practic, va însemna faptul că fiecare furnizor se va transforma într-o reţea de conţinut detaşată de reţelele de conţinut ale celorlalți furnizori de internet. Cum vor fi inovaţia viitoare sau antreprenoriatul în domeniul distribuţiei online? În principiu, imposibile".

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite