„Cel mai mult îmi doresc să fiu operat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Neacşu e un adolescent de 16 ani, din Bucureşti, căruia îi place mult să alerge şi să joace fotbal. Boala cu care s-a născut i-a luat o parte din libertatea de mişcare.

Pe Cătălin nu-l sperie internările în spital şi nici intevenţiile chirugicale. Din contră, dacă îl întrebi ce îşi doreşte, îţi răspunde imediat că vrea să fie operat pentru a-şi uşura durerea.

Viaţa familiei Neacşu a fost zdruncinată din temelii o dată cu aflarea diagnosticului de cifoscolioză severă - o malformaţie a coloanei vertebrale. Pe atunci copilul avea 3 ani şi jumătate. În ciuda tratamentului, boala s-a agravat. Ulterior, i s-a înfundat sternul.

„Profesorul Gheorghe Burnei, de la spitalul «Marie Curie», ne-a spus că trebuie operat de urgenţă, fiindcă sternul înfundat îi presa inima. Atunci am achiziţionat noi, familia, o tijă în valoare de 100 de milioane de lei. Mulţumim lui Dumnezeu, operaţia a fost un succes", a continuat mama povestea.

Primăvara anului 2011 a adusă o nouă problemă. Cătălin trebuie să fie din nou operat. „Tot amânăm această intervenţie fiindcă nu avem banii necesari să-şi procurăm o tijă specială. Aceasta se numeşte Vepter şi se găseşte în Eleveţia, iar preţul ei este de 49.000 de euro, o sumă imensă pentru noi. Am reuşit, însă, s-o găsim la 27.000 de euro, însă noi nu avem decât 7.000 de euro. Sperăm din toată inima ca până în iarnă să strângem diferenţa de bani", a mai spus Vali Neacşu.

Dacă cineva vrea să îl sprijine pentru procurarea tijei, poate depune bani pe numele lui, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB 0286001133100003 - în lei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite