Cel mai mare adversar al lui iPhone va fi lansat în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zvonurile privind viitorul Samsung Galaxy S III devin din ce în ce mai sigure, viitorul gadget al sud-coreenilor urmând a fi lansat în februarie, la Congresul Mondial al Telefoanelor Mobile de la Barcelona. Informaţia este oferită de site-ul ET News, dar nu a fost confirmată de producător.

Conform presei britanice, telefonul ar putea susţine tehnologia 3D, astfel, cu ajutorul ochelarilor speciali, urmând a putea fi vizionate filme tridimensionale şi, de asemenea, jocurile 3D ar putea fi un avantaj. Cu toate acestea, producătorii care au introdus deja această tehnologie pe telefoanele lor inteligente, LG şi HTC, nu au avut mare succes, deoarece sunt disponibile foarte puţine software-uri de acest tip.

În plus, ecranul AMOLED va funcţiona cu un format 720p. Memoria internă ar putea fi un avantaj al terminalului, 2GB de RAM fiind mai mult decât suficient pentru un smartphone. În plus, zvonurile apărute prin alte surse, vorbesc şi despre un procesor quad core sau cel puţin unul dual core de 1,5 Ghz, de nivelul lui Samsung Galaxy Nexus.

Data de lansare

După ce va fi prezentat la Congresul din februarie, dispozitivul ar urma să fie lansat pe piaţă la sfârşitul lui martie sau la începutul lui aprilie. De obicei, Samsung şi-a lansat modelele în aprilie pe piaţa asiatică şi cea britanică, urmând ca apoi să fie extinse vânzările şi în alte ţări din Europa şi în final în Statele Unite. Sud-coreenii mizează pe startul devansat faţă de iPhone 5 şi pe impactul pe care-l vor avea asupra pieţei până când caliofornienii de la Apple îşi vor prezenta noul model.

Procesor

În noiembrie, Samsung a prezentat un nou model de procesor, Exynos 4420, pe care l-a descris ca pe un quad core de 1,5 Ghz, unul dintre cele mai puternice motoare de pe dispozitivele mobile. Dacă nu va fi vorba despre un procesor cu patru nuclee, Samsung ar putea miza pe ARM9, un procesor dual core descris de producător ca 30% mai rapid şi mai eficient decât cel de pe S II.

Ecranul

Galaxy S II a avut un ecran considerat la acea vreme uriaş, de 4,3 inci. HTC a venit cu Sensation de 4,7 inci, Galaxy Nexus are 4,65 inci, iar uriaşul Galaxy Note 5,3 inci. Cel mai probabil, S III ar putea avea un display de 4,6 inci, dacă zvonurile anterioare se vor adeveri. În orice caz, ar fi surprinzător ca sud-coreenii să realizeze un telefon inteligent mai mare decât Nexus.

Camera Foto

În octombrie, producătorul care s-a instalat pe primul loc la vânzările de smartphone-uri a prezentat un senzor de 16 megapixeli, mult mai mare decât orice altceva de pe dispozitivele mobile. Cu toate acestea, este puţin probabil ca acesta să fie montat pe varianta standard, din cauza creşterii preţului. O cameră foto de 12 megapixeli ar putea fi accesibilă.

Preţ

Galaxy Nexus se vinde în România la liber pentru 2.500 de lei. Nu ne putem aştepta ca Samsung Galaxy S III să sară prea mult de acest preţ, ba chiar ar putea fi mai ieftin.

Februarie - luna obişnuită de lansare pentru Galaxy S

Lansarea din februarie se încadrează în calendarul clasic de lansare a terminalului favorit al celor de la Samsung. Primul Galaxy S a fost lansat în martie, iar în februarie anul trecut sud-coreenii au prezentat S II la acelaşi congres de la Barcelona.

Până acum, producătorul asiatic a vândut aproximativ 30 de milioane de S şi S II, acesta din urma având 10 milioane de unităţi vândute, fiind o navă amiral pentru Samsung în parcursul său spre topul vânzărilor de telefoane inteligente.

Cota de piaţă a Samsung a atins la 23,8%, iar Apple ajunge la 14,6% din piaţă. Samsung a înregistrat în trimestrul trei al anului 2011 un profit net de 3,11 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au crescut cu 3%, până la 37,3 miliarde de dolari.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite