Cel mai ieftin şi mai mic computer din lume: Raspberry Pi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rasberry Pi arată ca o simplă placă de circuite, dar este un computer complet funcţional
Rasberry Pi arată ca o simplă placă de circuite, dar este un computer complet funcţional

O echipă de pasionaţi de tehnologie a lansat astăzi pe piaţa din Marea Britanie cel mai mic computer din lume. Raspberry Pi are dimensiunea unui card bancar şi va costa doar 26 de euro.

Minicomputerul care doreşte să revoluţioneze piaţa tehnologiei şi să ofere alternative ieftine pentru copii, pentru a-i încuraja să înveţe să programeze, nu are o carcasă, iar toate componentele sunt la vedere. Pentru a funcţiona, el mai are nevoie de un ecran şi de o tastatură, scrie "The Daily Telegraph". 

Practic, computerul ar trece neobservat într-un magazin, deoarece arată ca un circuit electric. Cu toate acestea, PC-ul dotat cu sistemul de operare Linux poate să ofere acces la internet, pot fi folosite programe de procesare de cuvinte, iar tinerii pot scrie programe pe el. Firmele care-l promovează doresc să-l introducă în şcoli.

Prima zi de comercializare a fost un succes nebun. Site-ul companiei Premier Farnell, una dintre cele două care-l vinde, s-a blocat azi în prima zi de vânzări.
Computerul mai are un USB, unde se poate introduce tastatura, un port Ethernet pentru internet şi un slot de carduri. La nivelul specificaţiilor tehnice, procesorul are 700 Mhz, iar memoria internă este de 256 MB RAM. Pentru proiectarea sa a fost nevoie de şase ani.

Mulţi fani ai tehnologiei moderne au comparat Raspberry Pi cu primul computer proiectat de către Steve Jobs şi Steve Woziak, Apple I. Acesta a fost creat în 1976 şi are o arhitectură asemănătoare cu Raspberry Pi.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite