Ce ne doare cel mai tare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procentul persoanelor care au discutat despre o anumită problemă în luna noiembrie, anul acesta, comparativ cu noiembrie 2009
Procentul persoanelor care au discutat despre o anumită problemă în luna noiembrie, anul acesta, comparativ cu noiembrie 2009

Şomajul, corupţia şi sărăcia sunt problemele care îi preocupă cel mai mult pe oameni, conform unui studiu făcut de GlobeScan pentru BBC.

Corupţia este subiectul care-i preocupă cel mai mult pe cetăţenii lumii, arată cel mai recent studiu realizat de GlobeScan pentru televiziunea BBC. Astfel, 24% din cei intervievaţi susţin că au discutat despre acest subiect în luna noiembrie.

De asemenea, în ultima lună, printre cele mai importante teme de discuţie ­s-au mai numărat sărăcia, rata şomajului şi terorismul. Datele strânse de britanici arată că îngrijorările cetăţenilor planetei s-au schimbat comparativ cu anul 2009, când a fost făcut un studiu asemănător.

De pildă, în urmă cu doi ani, doar 3% din cele aproximativ 11.300 de persoane chestionate au răspuns că au discutat cu apropiaţii despre lipsa locurilor de muncă. Anul acesta, subiectul a intervenit în conversaţiile a 18% din respondenţi, indicând o teamă crescută a acestora vizavi de siguranţa locului de muncă. În schimb, în anul 2009, oamenii erau mai îngrijoraţi decât acum de creşterea preţului hranei şi al energiei, dar şi de rata inflaţiei, 31% din respondenţi spunând că au vorbit despre aceste aspecte, comparativ cu 18%, câţi au recunoscut că au adus în discuţie subiectele respective anul acesta.

Spaniolii, cei mai îngrijoraţi de şomaj

Lipsa locurilor de muncă este cel mai discutat subiect în Spania, ţară în care şomajul a ajuns la un procent de 22,6%. Şi britanicii sunt preocupaţi de acest lucru, având o rată a şomajului de 8,3%.

infografie
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite