Ce-şi doresc oamenii: roboţi domestici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa timpului pentru curăţenie îi determină pe unii oameni să-şi dorească să poată pasa această responsabilitate roboţilor, arată un studiu publicat de mashable.com.

Sondajul, realizat de firma de cercetare de marketing Persuadable, a relevat că 68% din subiecţii chestionaţi în cadrul unei cercetări ar dori să utilizeze un robot pentru treburi casnice, cum ar fi spălatul geamurilor, spălatul vaselor şi al rufelor. „Mutarea lucrurilor" prin casă este sarcina cea mai importantă pe care ar trebui să o îndeplinească maşinăriile. Mai exact, 55% din respondenţi spun că şi-ar dori un robot pentru a-i ajuta cu această corvoadă.

Alţii au spus că şi-ar dori un ajutor mecanizat pe care să-l folosească în calitate de asistent personal. Acesta ar trebui să le amintească de întâlniri sau alte îndatoriri. De asemenea, multe persoane şi-ar dori o astfel de maşinărie pentru a-i îngriji pe copii sau pe vârstnici. Portretul-robot al ajutorului din casă nu ar trebui să difere faţă de cel al oamenilor obişnuiţi. Majoritatea respondenţilor sondajului au declarat că ar vrea o maşinărie care să arate cât mai uman, să aibă o voce nici masculină, nici feminină şi caracteristici personalizate.

Doritorii nu prea se uită la bani atunci când vine vorba de achiziţionarea unui astfel de aparat. 13% din subiecţi au spus că ar plăti pentru un robot chiar şi 15.000 de dolari (echivalentul a peste 11.000 de euro). Majoritatea au declarat însă că suma pe care ar fi dispuşi să o cheltuiască ar fi de maximum de 999 de dolari (echivalentul a peste 700 de euro).

Oamenii de ştiinţă încearcă să construiască roboţi asemănători fiinţelor umane de câteva decenii. Până în prezent, specialiştii au creat şi perfecţionat maşinării care să îndeplinească misiuni periculoase, cum ar fi să intre în zone de război sau să demoleze clădiri. Alţii pot îndeplini sarcini mai casnice sau amuzante, dar deocamdată doar într-un mediu controlat.

700 de euro este suma pe care plăti-o cei mai mulţi oameni pentru a-şi achiziţiona un robot.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite