Cazul Megaupload: procurorii vor avea dificultăţi în a-l găsi vinovat pe Kim Dotcom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eforturile de a-l extrăda pe fondatorul site-ului Megaupload, excentricul Kim Dotcom, vor dura foarte mult, anunţă Reuters. Prima audiere în acest sens va avea loc pe 22 februarie, iar până atunci Dotcom va fi ţinut în custodie.

Avocatul neozeelandez Grang Illingworth a declarat că „Va trece destul de mult timp până reuşim să punem totul la punct", adăugând că există dreptul la apel şi revizuire procedurală de ambele părţi. Conform legii neozeelandeze de extrădare, care are şi acorduri preferinţiale cu Statele Unite, procurorii trebuie să ofere destule probe care să demonstreze că Dotcom şi ceilalţi arestaţi au încălcat legile locale ale drepturilor de autor.

Judecătorul care i-a interzis ieri lui Kim Dotcom dreptul de a fi eliberat condiţionat a declarat că hackerul şi fondatorul Megaupload are o apărare foarte bună. „Tot ce pot spune este că există o apărare foarte bună, cel puţin în ceea ce priveşte problema drepturilor de autor", a declarat judecătorul David McNaughton.

În plus, probleme de extrădare vin şi din faptul că Noua Zeelandă nu a ami fost implicată niciodată într-un astfel de proces privind drepturile de autor, mai ales că acesta este unul dntre cele mai mari din istorie.

Cum se pregătesc acuzatorii să îl „îngroape" pe Dotcom

Cum vor acuza procurorii Megaupload? Problema este că proprietarii site-ului sutn greu de acuzaţi în privinţa pirateriei pure, deoarece ei sunt doar facilitatori, prin intermediul serverelor lor. Dar, chiar şi site-ul YouTube are această problemă, deşi platforma deţinută de Google încearcă să păstreze aparenta curăţenie prin intermediul unei politici de copyright dure. În momentul când marile televiziuni sau case de discuri raportează un video ca fiind în dezacord cu legile drepturilor de autor, YouTube îl scoate imediat.

Anthony Falzone, directorul catedrei de drepturi de autor de la Facultatea de Drept de la Stanford, a declarat că ultimul caz asemănător a fost în 2005, cazul MGM vs Grokster (o firmă de sharing). Atunci acuzaţiile s-au centrat în jurul „intenţiei. În cazul MegaUpload, problema autorităţilor americane, în cazul extrădării, va fi să demonstreze că Kim dotcom şi ai lui au vrut să ofere fişiere piratate şi nu au făcut nimic împotriva propagării acestora.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite