Cascada Iguazu, una dintre cele șapte minuni ale naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu siguranță, Iguazu este una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume. Situată la confluența a trei state - Argentina, Brazilia și Paraguay -, cascada atrage anual mii de turiști. Într-o ceremonie organizată pe unul dintre malurile cascadei, Iguazu a devenit una dintre cele șapte minuni ale naturii.

În cadrul ceremoniei de sâmbătă, o placă care desemna Iguazu ca una dintre cele șapte minuni ale naturii a fost dezvelită de către președintele Fundației "New 7Wonders", Bernard Weber, relatează BBC.

Cascada a concurat cu alte "bijuterii" naturale precum pădurea amazoniană, golful vietnamez Halong, insula Jeju, râul subteran Puerto Princesa (Insulele Filipine), Parcul Natural Komodo (Indonezia) și muntele african Masa.

Procesul de selecție n-a fost unul tocmai ușor. Inițial organizația a pus la dispoziția votanților 440 de "candidați". După ce a fost luat în calcul votul celor peste un milion de oameni, au rămas doar 77. Câțiva experți au redus numărul "candidaților" la 28. Votul final a aparținut publicului larg. Aceștia au putut vota prin SMS, telefon sau cu ajutorul rețelelor sociale.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite