Casa de vis: un iaht ca o insulă plutitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utopia dispune de 11 punţi, ultima fiind destinată elicopterelor
Utopia dispune de 11 punţi, ultima fiind destinată elicopterelor

Un loc desprins parcă din filmele SF, unic în lume, extravagant, în care oricine şi-ar dori să fie măcar pentru o zi. Este vorba de un iaht care pare mai degrabă un orăşel de lux plutitor.

Are 11 punţi de locuit, patru heliporturi, câteva piscine şi o zonă de observaţie de 360 grade. Această navă de lux, cu totul neconvenţională a fost proiectată de o companie britanică şi a fost prezentată în cadrul expoziţiei de iahturi de la Monaco. Proiectul Utopia, aşa cum a fost denumit de către constructori, are un design ce depăşeşte orice tipar din domeniul arhitecturii navale.

Proiectată de BMT Nigel Gee, „insula plutitoare" măsoară 100 de metri în diametru, are o înălţime de 65 de metri deasupra nivelului mării şi dispune de 11 punţi active, ultima fiind destinată elicopterelor, scrie Gizmag. Puntea principală are spaţii de locuit exclusiviste, săli de spectacol, magazine, mai multe baruri şi un restaurant, care pot fi protejate de un acoperiş retractabil. La mijloc a fost construită o coloană ce se scufundată în apă, care este folosită şi pe post de ancoră, şi o punte ce permite accesul la apă.

Nava este proiectată să reziste în condiţii meteo extreme, fiecare dintre cele patru picioare dispunând de un motor care îi asigură stabilitatea. Faţă de un iaht obişnuit, Utopia circulă însă cu viteze mai mici. Proiectantul „insulei plutitoare", James Roy, a vrut să schimbe percepţia iahturilor ca mijloace de transport, considerată de el o constrângere de proiectare. Acesta a declarat că Utopia este mai degrabă un spaţiu de locuit exclusivist. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu compania Yacht Island Design. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite