FOTOGALERIE: Care este cel mai periculos loc de pe planetă? Oamenii trăiesc în acelaşi loc cu moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată cel mai poluat oraş din lume
Aşa arată cel mai poluat oraş din lume

Neglijenţa autorităţilor în privinţa deşeurilor a dus la transformarea unei localităţi din Rusia într-o adevărată capcană a morţii.

Oraşul Karabash aflat în regiunea Chelyabinsk din Rusia este un adevărat Iad pe pământ. Deşeurile lăsate în voia sorţii de autorităţi îi pun în pericol pe cei 15.000 de oameni care trăiesc acolo, fiind nevoiţi să respire un aer poluat, scrie presa internaţională.



Ploile acide „ucid" vegetaţia

În acest context, fabricile de cupru, care „trăiesc" de mai bine de un secol îşi fac liniştite treaba. Specialiştii au făcut nişte calcule care au adus rezultate înfiorătoare: o singură uzină produce peste 180 de tone de gaze pe parcursului unui an.

Iadul se dezlănţuie din cauză că acestea se transformă în ploi acide, care nu lasă iarba să crească, lucru care intoxică atmosfera. Apele care ar trebui să însufleţească zona, precum şi pământul sunt colorate ca în filmele SF -portocaliu - din cauza concentraţiei de fier, care este de 500 de ori mai mare decât în mod normal.

Cancer şi paralizii cerebrale

De la mic la mare, locuitorii nu sunt iertaţi de efectele gazelor. Când fabricile îşi pun motoarele în funcţiune şi emit gaze, oamenii îşi pierd cunoştinţa, au ameţeli şi greţuri. Populaţia din acest oraş moare pe capete, iar cei care ajung să împlinească 45 de ani nu pot spune că sunt fericiţi, ci sunt împovăraţi de boli cumplite: cancer, paralizii cerebrale şi malformaţii congenitale.

Imagini şocante cu cel mai poluat loc din lume
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite