Campionii pirateriei, The Pirate Bay, interzişi în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie a decis că site-ul de distribuire de fişiere, The Pirate Bay, trebuie interzis de către toţi furnizorii de internet.

Site-ul suedez este acuzat că este un promotor al pirateriei online, deoarece găzduieşte muzică şi filme ilegal. Firmele Sky, Everything Everywhere, TalkTalk, O2 şi Virgin Media au fost avertizate că trebuie să stopeze utilizatorii de a accesa uşor site-ul. Un al şaselea furnizor, British Telecom, a cerut încă puţin timp pentru a lua o decizie în această privinţă, scrie BBC. Reprezentanţii British Phonographic Industry au declarat că „site-urile ca Pirate Bay distrug locurile de muncă din România şi subminează investiţiile făcute în artiştii tineri din Marea Britanie".

Acţiuni începute în noiembrie

Decizia justiţiei britanice vine după ce în noiembrie 2011, British Phonographic Industry (BPI) a cerut unor furnizori să blocheze accesul la site. Aceasta a urmat blocării site-ului Newzbin 2, care oferă acelaşi tip de servicii. Firmele de internet au decis împreună să nu se supună recomandării şi au declarat că vor aştepta o decizie în justiţie, iar apoi se vor supune.

Deşi vor interzice The Pirate Bay în curând, reprezentanţii Virgin Media au declarat că nu aceasta este soluţia pe viitor. „Trebuie să schimbăm comportamentul consumatorului prin oferirea de alternative legale, cum este acordul nostru cu Spotify, care oferă acces la conţinut multimedia la un preţ corect", au spus aceştia.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite