Câinele care şi-a salvat de patru ori stăpâna de la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carol Miller, alături de câinele ei
Carol Miller, alături de câinele ei

Carol Miller (42 de ani), din Marea Britanie, spune despre câinele ei, un cocker spaniel, că-şi merită numele de cel mai bun prieten al omului după ce i-a salvat viaţa de nu mai puţin de patru ori.

Britanica suferă de diabet într-o formă avansată, fiind diagnosticată în mai 2011, relatează presa britanică. Mamă a trei copii, Carol trebui să-şi facă cinci injecţii cu insulină în fiecare zi. Boala este atât de avansată încât riscă să intre într-o comă diabetică în timpul somnului.

„Dacă îmi scade glicemia încep să transpir şi să eman un miros specific. Hamish, câinele meu, simte acel miros imperceptibil pentru noi şi este mereu alături de mine când am nevoie de el. Din ianuarie m-a salvat de patru ori", a declarat Carol, citată de „The Daily Mail".

Ea povesteşte că l-a luat pe Hamish după ce a citit pe internet că, în SUA şi în Marea Britanie, există câteva centre speciale unde sunt antrenaţi câini care să depisteze tocmai acest miros. A găsit o dresoare chiar lângă casa ei din Scoţia şi aşa a ajuns în posesia câinelui.

„În antrenăm pe câmp, unde sunt atât de multe mirosuri, aşa încât el se poate obşnui şi depista mirosul lui Carol atunci când i se modifică nivelul de zahăr din sânge. O poate simţi de la o distanţă considerabilă şi, de asemenea, îi poate găsi trusa medicală", a povestit Linda McHendry, cea care l-a pregătit pe Hamish.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite