Cafeaua la o amprentă distanţă. Maşina de cafea care poate fi programată să ţină minte băutura preferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Philips Saeco Xelsis este un dispozitiv de top, costând 1.900 de euro
Philips Saeco Xelsis este un dispozitiv de top, costând 1.900 de euro

Cafetiera care poate prepara cafeaua „stăpânului" recunoscându-l prin amprentă este realitate. Philips Saeco Xelsis Digital ID este prima maşină de cafea care foloseşte această tehnologie, scrie „The Daily Mail".

În momentul în care maşina este cumpărată, utilizatorul apasă cu degetul de trei ori în spaţiul special de deasupra cafetierei. Această acţiune creează un profil al persoanei, aceasta fiind nevoită să ofere setările pentru cafea. Din acel moment, maşina va fi pregătită să pună cât zahăr este nevoie sau lapte după dorinţa utilizatorului.

Pe lângă tehnologia recunoaşterii prin amprente, maşina de cafea mai este dotată şi cu alte tehnologii moderne. Maşina încălzeşte până şi cănile înainte de a fi realizată cafeaua, pentru o savoare mai bună. În plus, locaşul de stocare al laptelui se spală singur după folosire, eliminând apa printr-un furtun special. De asemenea, gadgetul casnic poate să pornească singur, în momentul setării alarmei, pentru ca dimineaţa să fie mai uşoară.

Maşina poate fi programată pentru a ţine minte setările a şase utilizatori, împreună cu amprentele lor.
Aceste dotări nu vin la un cost prea mic. Maşina de cafea Saeco Xelsis are un preţ de 1.900 de euro, fiind un dispozitiv de lux. Cu toate acestea, producătorii de la Philips nu cred că preţul va fi un inconvenient.

„Există o varietate de maşini de făcut cafea, dar Saeco Xelsis este în topul gamei. A fost o cerere foarte mare pentru aceste maşinării care sunt considerate un simbol al statutului social în unele case", a spus un purtător de cuvânt de la Philips.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite