Ca să fie fericite, mamele trebuie să gătească de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care merg de Crăciun acasă la copiii lor nu se simt în largul lor, chiar dacă cei din urmă fac tot posibilul ca atmosfera să fie una de sărbătoare.

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, mamele sunt cele care nu se simt în largul lor, mai ales pentru că nu sunt lăsate să se implice în elaborarea mâncărurilor, lucru la care sunt convinse că se pricep mult mai bine.  Unul dintre cercetătorii care au realizat studiul a declarat că mamele consideră că cina din seara de Crăciun este evenimentul cel mai important al anului. Ele consideră că, dacă nu pot participa la elaborarea acestui moment, nu sunt fericite. Un alt aspect care le deranjează foarte tare pe femei este că membrii familiei se uită prea mult la televizor în ziua de Crăciun, o treime dintre mame plângându-se de acest lucru.

Soacrele,mai răutăcioase

Şi faptul că odraslele lor joacă diferite jocuri în ziua de Crăciun este considerat deranjant de 16% din mame. Ele nu văd cu ochi buni nici faptul că membrii familiei petrec prea mult în faţa calculatorului în această zi şi nici vizitele prietenilor, considerând că această sărbătoare trebuie petrecută doar în sânul familiei.

Soacrele sunt ceva mai răutăcioase, 13% din ele spunând că au observat că nurorile lor sunt stresate atunci când trebuie să gătească pentru cina din Ajun, activitate care lor le face plăcere. Studiul a mai demonstrat, încă o dată, că mamele preferă să petreacă în mod tradiţional Crăciunul, la ele acasă, organizând totul aşa cum vor ele.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite