CURAJ Studentul care îşi încearcă norocul pe muntele care era să-l omoare acum şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Young Hoon Oh
Young Hoon Oh

Un tânăr doreşte să realizeze expediţia vieţii lui. Young Hoon Oh era să moară acum şase când a încercat să urce pe muntele Everest. Tânărul era atât de lipsit de oxigen, încât în momentul când cobora de pe munte aproape că a decedat.

Cu toate acestea, absolventul Universităţii din California, nu a renunţat la visul lui şi va pleca într-o nouă expediţie în luna mai, pentru a cuceri Everestul, scrie livescience.com. Încercarea lui are un scop academic: doreşte să studieze societatea Sherpa, adică ghizii montani, pentru lucrarea sa de disertaţie în antropologie.

„Sunt foarte interesat să le aflu experienţa. Mulţi antropologi au scris despre şerpaşi, dar explicaţiile despre activitatea lor pe munte au fost modeste", a declarat Oh. El intenţionează să urce împreună cu acesta pe vârful de 8.848 de metri şi să trăiască alături de aceştia timp de 15 luni.

Sud-coreanul va pleca împreună cu alţi trei conaţionali, iar expediţia de 150.000 de dolari va fi finanţată de către Clubul Alpin de la Universitatea Naţională din Seul.

Prima etapă a călătoriei va începe în martie, când se va întâlni în capitala Coreei de Sud cu partenerii de drum. Apoi urmează drumul către capitala Nepalului, Katmandu, de acolo urmând să ia un avion către aeroportul Lukla, construit de Sir Edmund Hillary, primul om care a urcat pe Everest, în 1953. De acolo, cei patru vor merge 10 zile până la tabăra de bază unde vor petrece o lună pentru a se acomoda cu temperaturile şi altitudinea. Oh a spus că doreşte să ajungă pe Everest între 15 şi 30 mai.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite