CIA confirmă: noile gadgeturi le permit spionilor să-şi facă treaba fără a se mai deplasa pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul CIA a avertizat că noile gadgeturi se pot transforma în spioni cu uşurinţă
Directorul CIA a avertizat că noile gadgeturi se pot transforma în spioni cu uşurinţă

Directorul CIA, David Petraeus, avertizează că, datorită noilor dispozitive tehnologice, dotate cu aplicaţii care folosesc funcţiile de localizare, noile generaţii de spioni nu vor mai fi nevoiţi să intre în case pentru a plasa microfoane, ci vor putea face totul automat, cu ajutorul programelor.

Petraeus a vorbit despre acest subiect la o conferinţă de presă de la o firmă de consultanţă economică, analizând impactul dotarea aparatelor electrocasnice şi a ultimelor dispozitive tehnice cu procesoare performante şi conexiune de internet.

Directorul spionajului american spune că aceste dispozitive vor putea fi „citite" direct de pe internet şi transformate cu uşurinţă în microfoane sau aparatură de localizare.

Potrivit acestuia, orice, de la telecomenzi şi radio-uri poate fi controlat cu ajutorul aplicaţiilor. În plus, unele dintre acestea, după ce vor fi „sparte" de către experţi, vor putea fi comandate şi vor putea „munci" în folosul spionilor.

Arta spionajului se schimbă

Petraeus a declarat că „gadgeturile conectate la internet vor schimba arta spioanjului, permiţând agenţilor să monitorizeze automat, fără să monteze microfoane, fără să intre în case şi fără să se îmbrace în costum pentru a intra la o petrecere".

"Gadgeturile de interes vor fi localizate, identificate, monitorizate şi controlate automat prin intermediul tehnologiei noi, cu ajutorul identificării frecvenţelor radio şi reţelelor de senzori. Ele vor putea fi controlate mai uşor cu ajutorul internetului de mare viteză", a spus directorul CIA.

Mai multe grupuri internaţionale care militează pentru intimitatea vieţii private, cum ar fi Electronic Frontier Foundation, au avertizat asupra faptului că datele oferite de gadgeturile cu geolocalizare pot fi folosite în scopuri ilicite, iar odată cu înmulţirea acestora, posibilitatea de supraveghere continuă creştere.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite