CENZURĂ Cum a dispărut cuvântul „Ferrari“ de pe internetul chinezesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferrari F430
Ferrari F430

Chinezii au intrat într-o nouă etapă a cenzurii oficiale. După ce fiul unui înalt oficial al guvernului de la Beijing a făcut un accident cu Ferrari-ul său, comuniştii au decis să şteargă orice referire la cuvântul Ferrari de pe reţelele sociale şi internet.

Informaţiile oferite presei internaţionale arată că tânărul a intrat cu un Ferrari F430 într-un pom. Problema nu ar fi accidentul în sine, ci cum îşi permite un fiu de oficial chinez o asemenea maşină, estimată la 100.000 de euro.

În momentul de faţă, cuvântul „Ferrari" a fost scos de pe site-ul de microblogging Sina Weibo, dedicat asiaticilor. De asemenea, o adevărată campanie a fost pornită de oficialii chinezi pentru a şterge cuvântul de pe orice zonă a internetului, scrie „International Business Times". Un articol care menţiona vag accidentul, într-un ziar local, a fost şters imediat după publicare.

Incidentul a fost deja numit „accidentul care nu s-a întâmplat vreodată" din cauza faptului că a dispărut de pe forumuri şi de pe site-urile de ştiri locale. Tot ce se ştie este că a implicat un Ferrari negru, iar şoferul are 20 şi ceva de ani. „International Business Times" susţine că băiatul ar fi fost împreună cu două tinere, deşi Ferrari F430 are doar două locuri.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite