Butonul de “Like“, dovadă împotriva Facebook la tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2011 a fost anul Facebook, dar şi anul proceselor împotriva reţelei de socializare
2011 a fost anul Facebook, dar şi anul proceselor împotriva reţelei de socializare

Reţeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg riscă sancţiuni în Statele Unite din cauza folosirii butonului de „Like" în scopuri comerciale. Un tribunal din San Jose a respins apelul Facebook, în procesul pe care mai mulţi utilizatori l-au intentat pentru că au fost afectaţi din punct de vedere economic prin folosirea „Like-ului" publicitar.

Conform presei britanice, legea din California consideră ilegală folosirea aderării persoanelor la unele branduri în scopuri comerciale. Astfel, din cauza faptului că orice „like" de pe platforma socială este vizibil, acest lucru ar putea interfera cu legile californiene.

Facebook a introdus promoţiile în ianuarie anul acesta. Cu ajutorul acestora, firmele câştigau fani în schimbul unor premii sau bonusuri pe care le ofereau unor dintre aceştia. Cu toate acestea, judecătorul districtual Lucy Koh a decis că toţi utilizatorii ar trebui să primească o parte din veniturile care reies de pe urma „Like-urilor", potrivit entertech.ro.

Deşi procesul este încă în desfăşurare, noul caz împotriva gigantului reţelelor de socializare deschide problema legiferării activităţii online şi găsirea unor noi abordări ale legii, care să aibă autoritate şi asupra chestiunilor virtuale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite