Bucureştiul, ideal pentru cumpărături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiul este în fruntea cumpărăturilor
Bucureştiul este în fruntea cumpărăturilor

Studiul „The Globe Shopper Index“ plasează capitala României pe locul 3 în topul celor mai accesibile oraşe europene pentru turişti.

Oraşele est-europene ocupă şase din primele zece locuri ale topului „The Globe Shopper Index", care măsoară gradul de atractivitate al unei urbe pentru cumpărători, scrie www.businessinsider.com. Bucureştiul ocupă a treia poziţie, fiind întrecut doar de capitala Bulgariei, Sofia, care ocupă locul 1, şi de capitala Slovaciei, Bratislava.

De asemenea, pe locurile fruntaşe în top 10 se mai găsesc Kiev, Belgrad şi Budapesta, primul oraş vest-european fiind Lisabona, situat abia pe locul 7. În acelaşi clasament, Roma ocupă locul 9, Berlinul e pe 11, Madridul, pe 12, Viena, pe 20, Londra, pe 24, iar Parisul, pe 28.

Potrivit caracterizării făcute de autorii studiului, Bucureştiul „prezintă o combinaţie de palate în stil franţuzesc, clădiri comuniste şi grădini îngrijite". La capitolul „avantaje" au fost luate în calcul preţurile mici la restaurante şi hoteluri, iar la „dezavantaje" au fost marcate opţiunile insuficiente de shopping şi atracţiile culturale prea puţine. 

Clasamentul anual „Globe

Shopper City Index", întocmit de The Economist Intelligence Unit, analizează 33 de oraşe europene în funcţie de 38 de criterii, de la calitatea serviciilor, diversitatea zonelor de shopping, oferta de hoteluri şi restaurante până la transportul public sau clima. Pentru a stabili gradul de accesibilitate al unui oraş în privinţa cumpărăturilor, de bază sunt însă preţurile medii pentru o masă la restaurant, un hamburger, o cameră de hotel, pentru o pereche de blugi sau pentru un aparat foto. 

info
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite