FOTO Boxe uriaşe şi conectivitate socială - cele mai tari maşini de la Târgul de Electronice din Las Vegas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de produse electronice CES 2012 din Las Vegas nu a adus numai cele mai noi telefoane mobile sau tablete, ci chiar şi maşini concept prezentate de marile firme din domeniu. La standurile acestora, maşinile viitorului sunt conectate la reţelele sociale şi folosesc energie verde.

Printre tehnologiile folosite de către producătorii din domeniul auto s-au regăsit fibra de carbon, panouri LED montate în portbagaj, dar şi vehicule-monstru, adevărate discoteci pe roţi. De asemenea, multe din firmele din domeniul tech&IT au făcut parteneriate cu granzii auto pentru a „asezona" maşinile cu gadgeturi nebune, scrie Business Insider.

Iată mai jos o serie de concepte prezentate în Las Vegas:

Producătorul de plăci grafice pentru computere, Nvidia, a expus la standul său un Lamborghini Aventador. Deşi pe plăcuţa de înmatriculare scria „Powered by Nvidia", încă nu am aflat misterul din spatele „plăcii grafice" a bolidului italian.

image

Germanii de la Audi au expus o maşinuţă ciudată, numită „Urban Concept". Cu ajutorul acesteia, ei vor să transforme transportul din oraşe, oferind maşini cu spaţiu mai redus, dar şi futuriste. În spatele elementelor hi-tech se ascunde stilul „vintage", care aduce aminte vag de celebrele Audi Union, cu care nemţii au câştigat curse în perioada interbelică.

image

Site-ul de informaţii asupra produselor Apple, iLounge, a prezentat la standul său un Ferrari 599 GTB Fiorano, lângă care au pus o pereche de căşti. Au câştigat la impresia artistică, deşi maşina nu avea un scop practic.

image

Americanii de la Ford au adus conceptul Evos, prima maşină care este în totalitate conectată la conturile de internet ale utilizatorului. Vehiculul îşi aminteşte preferinţele şoferului, programul său de lucru şi gusturile în materie de muzică. În plus, poate să măsoare şi ritmul cardiac.

image

Kia a prezentat un concept care părea scos din serialul animat „Familia Jetson". Nu ştim când va fi pus în practică, dar această maşină ciudată care aduce mai mult a barcă, decât a maşină, este încă departe de a nimeri „gusturile" şoferilor din lumea întreagă.

image

Mercedes a prezentat maşina cu Facebook, dar care arată şi chiar bine. Pe lângă ea, nemţii au pus şi cabine „lounge", pentru cei care au vrut să se relaxeze privind un bolid superb, părăsind agitaţia de la CES.

image

Nici producătorii de motociclete nu s-au dat în lături. Acest Trek arată incredibil de bine şi de agresiv. În plus, are o serie de boxe performante în spate care ar putea speria partenerii din trafic la semafor.

image

Sony a făcut alianţă cu cei de la Kawasaki şi au prezentat un buggy. Dacă din faţă vehiculul arată normal, cele două firme japoneze s-au gândit să-i monteze un televizor de ultimă generaţie, cu boxe uriaşe. Nu ne dăm seama cum reacţionează televizorul în deşert, dacă buggyul şi-ar face treaba pentru care a fost iniţial proiectat.

image

Tot la standul Sony a fost prezentat un Audi R8. Un vehicul agresiv şi superb a fost urâţit pentru a-i creşte performanţele: toată caroseria este construită din fibră de carbon care o face mai uşoară.

image

Japonezii nu s-au oprit aici. Un Cadillac Escalade a fost „tunat" pentru a deveni un adevărat „PIMP-mobil". Pe grila frontală i-au fost montate chiar şi câteva leduri. Nu ştiu voi ce părere aveţi, dar noi credem că LED-urile fac Cadillac-ul să semene cu un camion. În plus, scaunele din spate au fost scoase şi în loc au fost puse boxe uriaşe.

image

La standul Diamond vizitatorii au putut admira un Chevrolet Camaro vopsit în gri mat, agresivitatea fiind completată de mici modificări ale stopurilor spate şi ale jenţilor.

image

Kia Naimo a fost un alt concept adus de sud-coreeni. Maşina nu pare foarte sigură, dar este incredibil de spaţioasă, accesul fiind uşurat de uşile care se deschid în sensuri opuse. Culoarea este îndoielnică, totuşi.

image

Vezi o galerie foto cu mai multe fotografii ale conceptelor de la CES 2012

image
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite