BlackBerry pierde teren, dar rămâne telefonul bogaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

iPhone este liderul pieţei de telefoane inteligente la nivelul cifrei de vânzări, dar utilizatorii de smartphone sunt împărţiţi şi în funcţie de venit. Astfel, un studiu realizat de site-ul prospermobile.com, citat de site-ul msnbc.msn.com, arată că cea mai folosită marcă de telefoane mobile de către cei bogaţi este BlackBerry.

În studiul Prosper Mobile, realizat pe cumpărătorii americani, bogate au fost numite persoanele cu un venit de peste 110.000 de euro anual. În această categorie, 11,3% au preferat BlackBerry, 10,9% iPhone şi doar 7,2% telefoanele bazate pe sistemele de operare Android.

BlackBerry este marca preferată şi de segmentul înstărit, dar de nivel mediu. 21,2% din persoanele cu venituri între 75.000 şi 100.000 de euro preferă telefonul canadian, spre deosebire de doar 19,1% care au iPhone. Şi în această categorie, telefoanele inteligente ce folosesc sistemul de operare Android stau cel mai slab, cu puţin peste 15 procente. Cu toate că în rândul acestor categorii de populaţie BlackBerry îşi menţine poziţia de frunte, acesta îşi pierde din popularitate în rândul păturilor inferioare ale societăţii.

Astfel, iPhone conduce în rândul persoanelor care câştigă de la 55.000 la 75.000 de euro pe an, cu 19,6% din piaţă, urmat de BlackBerry şi sistemele Android. Acestea din urmă sunt preferate de cei care câştigă mai puţin de 55.000 de euro pe an.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite