Biografia oficială a lui Steve Jobs se lansează luni. „Voi distruge Android pentru că este un produs furat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Jobs a murit pe 5 octombrie anul acesta, după o luptă îndelungată cu cancerul pancreatic
Steve Jobs a murit pe 5 octombrie anul acesta, după o luptă îndelungată cu cancerul pancreatic

O biografie a lui Steve Jobs va fi lansată luni în Statele Unite. Cartea scrisă de Walter Isaacson prezintă detalii oferite chiar de către creatorul Apple despre viaţa sa, dând detalii despre conflictul cu Android, abandonarea religiei şi tratamentele pe care le-a urmat pentru cancerul pancreatic de care a suferit şi care, într-un final, i-a provocat moartea, informează Associated Press, citând fragmente din carte.

Războiul cu Google

Relaţia lui Jobs cu Google a fost una strânsă, mai ales că Eric Schmidt, actualul director Google a fost membru în Consiliul de Administraţie al Apple între 2006 şi 2009. După ce a părăsit firma lui Jobs, Schmidt s-a dus la Google, iar bătălia pe piaţa telefoanelor inteligente dintre telefoanele care foloseau sistemul de operare Google Android şi iPhone s-a înteţit. Cartea lui Isaacson prezintă reacţia lui Jobs în momentul lansării, în ianuarie 2010, a telefonului HTC cu sistem de operare Android, care imita o mare parte din caracteristicile sistemului iOS. Jobs a fost furios şi a dat în judecată HTC, spunându-i lui Isaacson că Android era „un furt de zile mari".

„Îmi voi petrece fiecare moment al vieţii mele şi voi cheltui, dacă va fi nevoie, fiecare cent din cei 40 de miliarde de dolari pe care-i are Apple în bancă pentru a îndrepta acest rău", a spus Jobs. El a adăugat că „Voi distruge Android pentru că e un produs furat. Sunt dispus să pornesc un război termonuclear pentru asta!".

O întâlnire dintre Jobs şi Eric Schmidt a fost câmpul de bătălie al acestui război aprins. Jobs i-ar fi spus lui Schmidt „Nu-ţi vreau banii. Chiar dacă îmi oferi 5 miliarde de dolari nu-i voi accepta. Am destui bani. Vreau să vă opriţi în a ne mai folosi ideile pentru dezvoltarea Android".

Povestea cancerului

Cartea, mai scrie Associated Pres, dă detalii şi despre dietele ţinute de Steve Jobs pentru a trata cancerul. Astfel, în octombrie 2003, după aflarea diagnosticului de cancer pancreatic, creatrorul Apple şi-a amânat operaţie cu nouă luni. În schimb, a încercat o dietă vegetariană, acupunctură, remedii naturiste şi alte tratamente pe care le-a găsit pe internet. În plus, Jobs a consultat şi un medium spiritual. După toate aceste încercări nereuşite, Jobs a făcut operaţia în iulie 2004.

„Nu am vrut să-i las să-mi deschidă corpul, aşa că am încercat orice altă metodă care ar fi putut merge", i-a spus Jobs lui Isacson.

Ateu de la 13 ani

Jobs a fost departe de managerul obişnuit. Tinereţea lui nu a fost ferită de curiozităţile specifice vârstei. La începutul istoriei Apple, primul preşedinte al companiei, Mike Scott, a fost angajat în mare parte pentru a avea grijă de Jobs. Conform celor scrise în carte, una din misiunile sale era să-l convingă pe Steve să se spele mai des. „Nu a mers", scrie Associated Press.

În ceea ce priveşte consumul de LSD, pe care l-a recunoscut mereu, Jobs declară în carte că „LSD-ul îmi reîmprospăta simţurile şi îmi spunea ce e cu adevărat important: crearea de lucruri frumoase în locul urmăririi profitului şi transformarea istoriei prin prezenţa unor produse care să rămână în memoria oamenilor".

Jobs, mai scrie autorul cărţii, a renunţat la creştinism la vârsta de 13 ani, după ce a văzut coperta reviste „Life", care prezenta imaginea unor copii înfometaţi din Africa. Jobs nu s-a mai dus niciodată la biserică, dar este cunoscut faptul că a studiat budismul şi tehnicile de meditaţie mai târziu în viaţa lui.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite