„Beţiile virtuale“ le trădează pe cele reale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescenţii îşi dau de gol dependenţa pe reţelele sociale
Adolescenţii îşi dau de gol dependenţa pe reţelele sociale

Paginile de Facebook ale studenţilor îi pot da de gol pe cei care sunt predispuşi la dependenţa sau la abuzul de alcool, arată un studiu al cercetătorilor americani.

Coordonat de Megan Moreno, de la Univeritatea Madison din Winsconsin, studiul arată că studenţii care au postat fotografii în care apar beţi sunt mai predispuşi să aibă probleme cu alcoolul. Specialiştii au adăugat că este posibil ca informaţiile publicate să-i ajute pe profesori să-şi dea seama ce student are nevoie de asistenţă pentru a scăpa de dependenţă, cu toate că politicile de intimitate şi cele etice pot fi o piedică în acest proces.

James Rosenquist, unul dintre profesorii participanţi la studiu este de părere că mesajele de pe reţelele de socializare sunt strâns legate de ceea ce se petrece în „viaţa reală". Cercetătorii au urmărit postările a 224 de studenţi care aveau profilele publice. Aproximativ două treimi dintre aceştia nu au făcut nicio referire la alcool sau la probleme legate de acest subiect. Restul au menţionat sau au postat poze legate de acest subiect, inclusiv fotografii cu persoane în stare de ebrietate la volan. Studenţii au fost rugaţi să completeze un chestionar care conţinea zece întrebări. Aproape şase din zece studenţi care au avut postări legate de consumul de alcool au obţinut un punctaj care arată că riscul de a avea probleme cu alcoolul este destul de mare. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite