Bărbatul obişnuit a devenit bărbatul ideal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
80% din femei sunt atrase de bruneţi, în timp ce doar  2% preferă şatenii.
80% din femei sunt atrase de bruneţi, în timp ce doar 2% preferă şatenii.

Pentru a fi partenerul perfect, bărbatul trebuie să aibă între 30 şi 45 de ani, să fie brunet, să nu-i lipsească simţul umorului şi nici romantismul. Până de curând bărbaţii cei mai vânaţi trebuiau să fie înalţi, cu părul blond şi înconjuraţi de o aură misterioasă.

Recent, criteriile ­după care îşi aleg femeile partenerul ideal s-au schimbat, menţionează presa britanică. Cercetări recente arată că 6 din 10 femei tânjesc după bărbaţi iubitori, foarte ataşaţi de familie, dar capabili să creeze o poveste de dragoste care să condimenteze relaţia. De asemenea, este important pentru ele să trăiască alături de un partener cu simţul umorului.

Concret, un studiu realizat pe 3.000 de femei de toate vârstele din Marea Britanie relevă faptul că femeile caută bărbaţi obişnuiţi din toate punctele de vedere. Bruneţii sunt doriţi de 8 femei din 10, în timp ce şatenii atrag doar 2% din femei. Dacă mai puţin de un sfert dintre cele aflate în căutarea „Domnului Perfect" tânjesc după bărbaţi mai înalţi de 1,80 metri, aproape jumătate i-ar alege pe cei mai scunzi. Astfel, portretul robot făcut de ele întruchipează un potenţial soţ cu vârsta între 30 şi 45 de ani, 1,77 metri înălţime, brunet, bun bucătar, angajat cu normă întreagă. Bărbatului perfect nu trebuie să-i lipsească însă latura creativă.

Parisul, cel mai romantic loc din lume

„Ne aşteptam ca femeile să-şi dorească francezi cu un accent atrăgător şi cu o înălţime impunătoare. În schimb, am descoperit că femeile îşi doresc cu adevărat un «Domn Perfect» de încredere, priceput la treburile casnice, romantic, cu simţul umorului şi de înălţime medie", a explicat Steven Simpson, purtătorul de cuvânt al companiei Orangina, care a efectuat studiul.

Bărbaţii care nu îndeplinesc toate aceste condiţii, mai au o şansă să câştige inima persoanei iubite: să o ceară în căsătorie la Turnul Eiffel din Paris, locaţie considerată de majoritatea femeilor drept cel mai romantic loc de pe planetă. Aici, femeia visurilor nu va putea refuza propunerea, indiferent de lipsurile partenerului, au mai susţinut cercetătorii care au efectuat studiul.

Motivele pentru care se înregistrează aceste schimbări în preferinţele celor în căutare de iubiţi sunt date de evoluţia societăţii, au mai explicat specialiştii. „Femeile au aşteptări mai realiste, iar aceste schimbări pot apărea şi datorită unei maturizări şi dezvoltări a ­femeii în cadrul societăţii. Femeia modernă începe să-şi facă o carieră, se bazează pe autocunoaştere, nemaifiind definită doar de statutul de soţie sau de mamă", detaliază ­psihoterapeutul Doina ­Grasu. În aceste condiţii, femeia capătă valoare autonomă şi nu mai depinde atât de mult de creditul pe care i-l conferă bărbatul de lângă ea.

Româncele îşi doresc „calitate"

În România, reprezentantele sexului frumos nu sunt ­interesate atât de mult de aspectul exterior, ci pun accentul, mai degrabă, pe cum decurge relaţia. „Este adevărat că primul lucru pe care îl observi la un bărbat este cum arată şi, dacă eşti atrasă de el, încerci să descoperi şi interiorul. Pentru mine, partenerul ideal trebuie să mă respecte - respect pe care, bineînţeles, eu trebuie să-l câştig-,  să putem comunica -uneori şi din priviri - şi ­să-mi arate cât de mult apreciază relaţia noastră şi prezenţa mea în viaţa lui", spune Silvia, o tânără de 26 de ani din Vâlcea. Ea recunoaşte că este foarte important ca în relaţie să existe acea chimie care să-i apropie, sentiment care poate fi influenţat însă şi de aspectul fizic.

Pentru Oana, bărbatul perfect îmbină cele două trenduri. „Trebuie să fie ­înalt pentru că eu am 1,85 metri, să fie brunet, bine făcut, dar nu musculos, ochi negri. Pe lângă aceste calităţi, trebuie să fie deschis să împărţim responsabilităţile casnice, să fie sensibil, rafinat, educat. În plus, mi-aş dori să aibă un job cu program fix", este descrierea bărbatului ideal pentru Oana.

Specialiştii români aprobă faptul că aspectul este foarte important pentru femeile de la noi din ţară, însă interiorul pavează drumul spre fericire. „Aspectul exterior este important pentru că în funcţie de el îţi formezi prima impresie, însă oamenii ţin cont de faptul că părul va deveni alb odată cu trecerea timpului, trupul zvelt şi frumos din tinereţe trece şi el", explică Doina Grasu. Însuşirile personale sunt foarte importante pentru o relaţie mai profundă. „Calităţile celuilalt, felul în care se poartă, comunică şi relaţionează, faptul că te poţi baza pe el trebuie să răspundă necesităţilor tale", conchide psihoterapeutul.

"Femeile au aşteptări mai realiste, iar aceste schimbări pot apărea şi datorită unei maturizări şi dezvoltări a femeii în cadrul societăţii."
Doina Grasu
psihoterapeut

Ce vor femeile:

- 23% din femei preferă bărbaţii de 20 de ani.
- 58% preferă bărbaţii cu vârste între 30 şi 45 de ani.
- 40% ar alege bărbaţi cu o înălţime de cel mult 1,77 metri.
- 80% din femei preferă bruneţii. Doar 2% ar alege şatenii.
- 13% îşi doresc artişti.
- 23% visează ca partenerul să fie om de afaceri.
- 31% consideră că Turnul Eiffel este locul ideal unde ar putea fi cerute de soţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite