Bărbaţilor le plac brunetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supremaţia blondelor în preferinţele bărbaţilor începe să apună. Astăzi sunt considerate uşuratice şi mai puţin inteligente.

Dacă până acum blondele câştigau adesea în faţa brunetelor când venea vorba de cucerirea unui bărbat, acum, studiile arată că reprezentanţii sexului tare şi-au schimbat preferinţele, iar blondele nu mai au acelaşi succes răsunător. Bărbaţii consideră că brunetele sunt mai atractive şi mai inteligente decât rivalele lor cu părul blond.

Pentru a baza aceste ipoteze pe cifre, cercetătorii de la Universitatea britanică Westminster au trimis aceeaşi fată în trei cluburi de noapte din Londra punând-o să-şi vopsească părul brunet, blond şi roşcat, scrie „The Daily Mail". Rezultatele cercetării au arătat că blonda a fost abordată cel mai des, însă cei mai mulţi bărbaţi din cei 130 chestionaţi au considerat că bruneta este mult mai atractivă.

Blondele sunt căutate pentru sex

Specialiştii explică acest lucru prin faptul că acum trendul se schimbă, iar brunetele iau locul blondelor în topul preferinţelor bărbaţilor. „În anii '60 şi la începutul anilor '70, femeia ideală era brunetă. Apoi, mai târziu, în anii '70 şi '80, blondele erau cele mai râvnite. Astăzi, populaţia are o reacţie de respingere faţă de blonde, iar ideea că blondele sunt proaste a devenit dominantă", spune Viren Swami de la Universitatea Westminster.

Totuşi, blondele nu sunt ignorate de bărbaţi. Studiul amintit scoate în evidenţă faptul că reprezentanţii sexului tare nu se sfiesc să abordeze aceste femei. Cifrele arată că fata blondă trimisă în cluburi a fost abordată de 60 de ori, în timp ce atunci când era brunetă a fost întrebată de vorbă de 42 de bărbaţi, iar când era roşcată - de 18 bărbaţi.

„O posibilă explicaţie pentru acest lucru este că bărbaţii nu se sfiesc să-şi exprime intenţiile sexuale faţă de o blondă. Percepţia domnilor despre blonde care ar avea mai multă nevoie de ajutor reduce teama bărbaţilor de a fi respinşi sau de a primi un răspuns agresiv din partea femeilor. Acest lucru creşte şansele de a se apropia de o blondă", explică Swami.

Specialiştii români spun că un asemenea tip de prejudecată poate să influenţeze comportamentele, conduitele oamenilor, şi nu neapărat în sens pozitiv. „Acest punct de vedere poate să influenţeze comportamentele tuturor, însă cele mai marcate sunt persoanele blonde. Ele vor avea un sentiment de inferioritate şi o atitudine defensivă în legătură cu relaţiile pe care le au şi rolurile pe care le joacă. Ar trebui să luptăm cu asemenea prejudecăţi pentru că aduc numai prejudicii", este îndemnul sociologului Hanibal Dumitraşcu.

"Astăzi, populaţia are o reacţie de respingere faţă de blonde, iar ideea că acestea sunt proaste a devenit dominantă."
Viren Swami
profesor la Universitatea Westminster

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite