Bărbaţii, angajaţi mai fericiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fericirea este deplină la bărbaţii care ocupă funcţii de conducere
Fericirea este deplină la bărbaţii care ocupă funcţii de conducere

Echilibrul balanţei între viaţa personală şi cea profesională îi face pe bărbaţi să fie mai fericiţi la locul de muncă decât femeile, arată studii recente. Concret, potrivit unui studiu făcut în SUA şi citat de livescience.com, reprezentantele sexului frumos sunt cu 33% mai nefericite la serviciu decât reprezentanţii sexului tare.

Bărbaţii „bat" femeile şi la capitolul fericire extremă. Cifrele arată că, în ceea ce priveşte această categorie, ei sunt cu 25% mai fericiţi decât ele la serviciu şi cu 8% mai fericiţi acasă. 75% din bărbaţi au răspuns că motivul este faptul că reuşesc să creeze un echilibru între viaţa privată şi cea profesională. „Diferenţele dintre femei şi bărbaţi la capitolul echilibrul între viaţa personală şi serviciu sunt grăitoare. Acestea reflectă realitatea conform căreia femeile sunt la fel de active ca şi bărbaţii la locul de muncă, însă se aşteaptă să suporte cea mai mare parte a responsabilităţilor casnice", explică psihoterapeutul Gilda Carle.

Cercetătorii au creionat şi un profil al bărbatului fericit. Acesta are 39 de ani, un venit anual de peste 100.000 de euro, ocupă o funcţie de conducere,  este căsătorit, are un copil, iar soţia munceşte cu jumătate de normă.  În schimb, femeia nefericită are 42 de ani, este necăsătorită, câştigă mai puţin de 71.000 de euro pe an şi este de profeise doctor sau avocat.

39 de ani este vârsta la care bărbaţii se simt cei mai împliniţi, profesional şi personal.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite