FOTO Avionul care face ocolul Pământului fără să alimenteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul William Black, de la Yanko Design, a prezentat conceptul unui avion jet cu zero emisii poluante şi alimentat cu hidrogen, denumit Lockheed Stratoliner. Americanul s-a inspirat în realizarea proiectului din forma aripilor Sitarului de mal nordic.

Pasărea deţine recordul mondial pentru un zbor continuu, după ce a parcurs distanţa dintre Australia şi Alaska (11.500 kilometri) fără să se hrănească şi să se oprească. Ideea lui Black este aceea de a realiza un aparat care ar putea zbura oriunde pe Pământ, fără a alimenta şi fără a polua aerul. Conceptul său este menit să ilustreze potenţialul unui avion de a pluti precum o pasăre la altitudini mari.

Lockheed Stratoliner, proiectat de William Black

„Aripile supradimensionate permit zborul la altitudini mai mari", au explicat proiectanţii. Pentru aceasta, avionul este ajutat de patru motoare cu hidrogen şi de o aerodinamică specială. Până acum, zborurile bazate pe hidrogen nu au avut succes, fiind efectuate doar cu avioane de mici dimensiuni. Prima aeronavă alimentată cu hidrogen a fost Martin B-57 Canberra, aparţinând NASA şi care datează din anul 1957. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite